5 Σεπ 2009

Νίκη σημαίνει πρόκριση


Μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Ισπανίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ, η Εθνική Ελλάδος ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει απόψε τη Σλοβακία (17:30-Novasports1) στον δεύτερο αγώνα της στον τρίτο όμιλο που γίνεται στη Σμύρνη και με νίκη, η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη, «σφραγίζει» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στον επόμενο γύρο παίρνουν την πρόκριση οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες του ομίλου μεταφέροντας μάλιστα τη βαθμολογία τους στους «12». Για αυτό, μετά την μεγάλη χθεσινή νίκη επί των Πρωταθλητών Ευρώπης Ισπανών, η «γαλανόλευκη» θέλει να κάνει σήμερα το «δύο στα δύο» κόντρα στη Σλοβακία για να μπει στην επόμενη φάση με εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Η Σλοβακία δεν αποτελεί φόβητρο και με εμφάνιση ανάλογη της χθεσινής, η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη θα πάρει μια ακόμη νίκη. Η Σλοβακία επανεμφανίζεται σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2003 και η καλύτερη θέση που έχει πάρει είναι η 8η το 1997 στο Αϊντχόφεν και μάλιστα με αρχηγό τον Αντρέι Κράβαρικ που το 2004 πήρε την ελληνική υπηκοότητα και αγωνίστηκε με τα ελληνικά χρώματα.

Παίζει πλέον σύγχρονο βόλεϊ με νέα και δυνατά παιδιά που διαθέτουν πολύ καλή τεχνική. Στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ αποκλείστηκε από τη Γαλλία και την Πολωνία, αλλά νίκησε 3-2 τη Σλοβενία. Στο Ευρωπαϊκό Λιγκ του 2009 πήρε την 4η θέση. «Η Σλοβακία είναι διαφορετική ομάδα από την Ισπανία. Είναι πιο ψηλή ομάδα, με καλύτερο μπλοκ, αλλά πιο αργή στην ανάπτυξη», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ρουμελιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES