11 Αυγ 2009

Aνακοίνωσε Νταλά Μπόνα ο Ηρακλής


Την τυπική έγκριση της Νάπολι για την παραχώρηση με δανεισμό του Σαμουέλε Νταλά Μπόνα ανέμεναν οι ιθύνοντες του Ηρακλή για να ανακοινώσουν επίσημα την ένταξη του 28χρονου μέσου στο ρόστερ της ομάδας. Το σχετικό έγγραφο έφτασε τη Δευτέρα στα γραφεία της ΠΑΕ, οπότε και οι "κυανόλευκοι" γνωστοποίησαν τη συνεργασία, όπως και το ότι ο ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται με το νούμερο 24 στην φανέλα.

Η ανακοίνωση: "H ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας, διαρκείας ενός έτους, με τον Ιταλό μέσο, Samuele Dalla Bona, ο οποίος αποκτάται με την μορφή ετήσιου δανεισμού από την ομάδα της S.S.C. Napoli.

Ο ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στις Chelsea, Milan, Bologna, Lecce, Sampdoria και Napoli.

Στη "κυανόλευκη" φανέλα του θα φορά τον αγαπημένο αριθμό του, το "24".

Οι άνθρωποι του "Γηραιού", εξάλλου, ζήτησαν 4.000 εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό.


Υποβλήθηκε σε επέμβαση ο Πιλότο
Με επιτυχία υποβλήθηκε τη Δευτέρα σε επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος του στον χιαστό του αριστερού γονάτου του ο Νούνο Πιλότο. Ο Πορτογάλος μέσος του Ηρακλή, με τον οποίο επικοινώνησαν οι διοικούντες την ομάδα μεταφέροντας τις θερμότερες ευχές τους για ταχεία ανάρρωση, θα παραμείνει για ένα διάστημα στην πατρίδα του και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να κινηθεί με πρόγραμμα αποθεραπείας.


Ντίκα: "Με έπεισε ο Προτάσοφ"
Ο Νικουλάι Ντίκα αναμένεται να αποτελέσει τον ηγέτη του Ηρακλή στην προσπάθεια που θα κάνει τη νέα αγωνιστική περίοδο για να ξεφύγει από τη μετριότητα των προηγούμενων ετών. Ο Ρουμάνος επιτελικός μέσος μίλησε στην εφημερίδα "Metrosport" για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει το "Γηραιό" και για τη νέα σελίδα που ανοίγει...

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε

- Τι σε έφερε τελικά στον Ηρακλή;
"Ήταν κυρίως, ότι είχα μιλήσει με παίκτες, αλλά και με τον προπονητή, τον κ. Προτάσοφ, αλλά και η προοπτική, που υπήρχε, με σκοπό να δημιουργήσουμε κάτι καλό ως ομάδα".

- Ήταν ένας βασικός λόγος η έλευση του Προτάσοφ στον Ηρακλή; Τι σου είπε, πριν έρθεις;
"Δεν χρειαζόταν να μου πει κάτι παραπάνω. Είχε σκοπό να κάνει κάτι καλό στον Ηρακλή. Αυτό ήταν αρκετό για να με πείσει να έρθω στην ομάδα και να πω το "ναι"".

- Διέγραψες τη χρονιά στην Κατάνια; Την ξέχασες;
"Απόλυτα... Σκέφτομαι μόνο τον Ηρακλή. Σκέφτομαι πλέον μόνο το τώρα".

- Σε πείσμωσε η περσινή χρονιά; Σ� έχει κάνει να θέλεις να αποδείξεις κάτι;
"Φυσικά, με πεισμώνει. Μιλάμε για μία ολοκληρωτική αλλαγή σελίδας. Μία νέα αρχή. Από το μηδέν. Θέλω να ξεκινήσω πάλι από την αρχή".

- Την ομάδα πώς την κρίνεις; Πώς τη βλέπεις; Τι συμπεράσματα έχεις βγάλει;
"Έχουμε καλούς παίκτες. Βλέπω, πραγματικά, μία καλή ομάδα. Υπάρχουν οι βάσεις, υπάρχει το υλικό, είμαστε μία δυνατή ομάδα, οπότε γιατί να μην πρωταγωνιστήσουμε";

- Από τον εαυτό σου, είσαι ικανοποιημένος; Μπορείς να δώσεις περισσότερα;
"Κάθε άλλο. Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος, αφού δεν έχω φτάσει ακόμη ούτε στο 80%. Είμαι κουρασμένος. Το έχω επαναλάβει βέβαια, το έχω πει και σε συμπαίκτες μου, αλλά θα το πω και τώρα, ότι το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι, όταν ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα".

- Είναι το διαβατήριο ο Ηρακλής για την εθνική ομάδα της Ρουμανίας, για να επιστρέψεις εκεί...;
"Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Φυσικά, θέλω να πετύχω και να γυρίσω στην εθνική Ρουμανίας".

- Νιώθεις περαστικός από την ομάδα, επειδή ήρθες δανεικός για έναν χρόνο;
"Δεν αισθάνομαι δανεικός. Είμαι κομμάτι του Ηρακλή".

- Πόσο θα σε βοηθήσει στον Ηρακλή η παρουσία του Γιάκομπ;
"Είναι φυσικό. Είναι σημαντικό. Και για τον Βίκτορ και για μένα. Υπάρχει η βοήθεια του. Έχουμε παίξει μαζί, είμαστε συμπατριώτες, τον ξέρω...".

- Θα ήθελες να σκιαγραφήσεις τον Βικτοράς Γιάκομπ;
"Στο γήπεδο μέσα ή εκτός; (χαμογελάει)".

- Αγωνιστικά... Τι παίκτης είναι; Τον ξέρεις καλά...
"Είναι δίπλα μου, όπως και εγώ, αν χρειαστεί. Είναι ωστόσο και ένας πολύ καλός παίκτης. Συνεργαζόμασταν καλά στη Στεάουα. Πετύχαμε πολλά γκολ, είμαι σίγουρος ότι και στον Ηρακλή θα σημειώσει πολλά γκολ. Θέλουμε χρόνο, χρειαζόμαστε χρόνο, είμαστε νέοι στην ομάδα. Όλοι οι νέοι θέλουν χρόνο. Είναι κατανοητό πιστεύω. Είναι φυσιολογικό. Σε τρεις εβδομάδες δεν μπορείς να τα κάνεις όλα...".

- Τι κρατάς από τη συνεργασία σας και τι θέλεις να επαναληφθεί;
"Καταφέραμε να σκοράρουμε πολλές φορές παίζοντας μαζί. Το ίδιο θέλουμε και τώρα να κάνουμε στον Ηρακλή...".

- Έτσι, όπως σας χρησιμοποίησε ο Προτάσοφ στον Ηρακλή σε κάποια από τα φιλικά παιχνίδια;
"Ναι, έτσι ακριβώς. Ο Γιάκομπ μπροστά στην κορυφή της επίθεσης και εγώ πίσω σε ρόλο ελεύθερο, ρόλο οργανωτή".

- Είχες αναδειχθεί, τρίτος καλύτερος παίκτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, πριν από δυο χρόνια. Τι έγινε; Η πορεία δεν ήταν αυτή, που έπρεπε... Τι συνέβη;
"Για μένα η χειρότερη χρονιά ήταν η περσινή. Ήταν καταστροφική, γι αυτό ήρθα και στον Ηρακλή για να πάρω και πάλι το δρόμο προς τα πάνω. Δεν θα σκεφτώ τι έκανα πριν από τρία χρόνια, το θέμα είναι τι κάνω τώρα, τι θα πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα. Γι� αυτό είπα, νωρίτερα, ότι ξεκινάω και πάλι από το μηδέν".

- Νιώθεις ηγέτης; Το ασπάζεσαι;
"Δεν είμαι μόνο εγώ. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες ακόμη. Όχι, μόνο εγώ...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES