27 Σεπ 2010

Λυράκης: "Θα γελούσαν μαζί μας"

Ο γενικός διευθυντής της Κέρκυρας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι αν έλεγαν από την ομάδα πριν το πρωτάθλημα πως θα είχαν εφτά βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές, ο κόσμος θα γελούσε.Παράλληλα τόνισε ότι η διοίκηση της ομάδας του βαδίζει σύμφωνα με πρότυπα του εξωτερικού, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος είναι η παραμονή.
Για το μοντέλο διοίκησης της Κέρκυρας: "Το μοντέλο διοίκησης που έχουμε είναι στα πρότυπα του εξωτερικού. Πολλές ομάδες στην Ελλάδα προσπάθησαν να το εφαρμόσουν. Γενικά κρίνεται επιτυχημένο, από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, αλλά η επιτυχία έχει να κάνει με τη χημεία των ανθρώπων που συνεργάζονται και δεν οφείλεται σε ένα μόνο άνθρωπο. Γιατί στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι η συλλογική δουλειά. Το προσωποκεντρικό μοντέλο είναι κατά τη γνώμη μου, αποτυχημένο. Το ίδιο μοντέλο που ακολουθούμε εμείς, το έχει ακολουθήσει τόσο ο Π.Α.Ο.Κ., με το Ζαγοράκη και το Βρύζα καθώς και με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη και σήμερα στην ομάδα, όσο και η Α.Ε.Κ., τις πρώτες σεζόν με το Νικολαΐδη και τον Ίβιτς".

Αν περιμένανε να έχουν συγκεντρώσει 7 βαθμούς στο συγκεκριμένο σημείο του πρωταθλήματος: "Αν λέγαμε ότι περιμέναμε κάτι τέτοιο, ο κόσμος θα γελούσε μαζί μας. Δεν θεωρούσαμε πως η συγκομιδή μας θα ήταν τόσο καλή. Ομολογώ πως στον αρχικό μας προϋπολογισμό λέγαμε ότι 2 ή 3 πόντοι θα ήταν καλοί".

Για τους στόχους της Κέρκυρας: "Στόχος της Κέρκυρας είναι να μπορέσει, στην τρίτη της προσπάθεια στη μεγάλη κατηγορία, να να παραμείνει. Δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε το ειδικό βάρος ακόμη, ώστε να κοιτάξει κάτι πέρα από αυτό. Μπορεί στη “θέα” να είμαστε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά αυτό που μετράει για εμάς είναι ότι είμαστε 3 πόντους μακριά από τη διαχωριστική ζώνη. Αυτό που κοιτάμε είναι πόσο εύκολα οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από εμάς, μπορούν να μας φτάσουν. Και θεωρώ πως ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε είναι να κοιτάμε προς τα κάτω και όχι το τι λέει η βαθμολογία. Προσπαθούμε, όλοι όσοι συνεργαζόμαστε στην ομάδα και να κάνουμε κατανοητά και σαφή τα αυτονόητα. Αυτά τα αυτονόητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν γίνονται εύκολα κατανοητά. Είμαστε ευλογημένοι στην Κέρκυρα, γιατί αυτό το καθιστά εφικτό το καλό κλίμα, η καλή ατμόσφαιρα και οι σαφείς στόχοι μας. Έχουμε καταστήσει σαφές τους στόχους από την αρχή. Δεν διαφοροποιείται το αρχικό πλάνο, επειδή έχουμε 7 βαθμούς".

Για το γήπεδο: "Δεν είναι θετικό το γεγονός ότι παίζαμε μακριά από την έδρα μας. Δεν μας ευχαριστεί κάτι τέτοιο. Αλλοιώνεται το DNA της ομάδας. Και αργά ή γρήγορα, αν δεν επιστρέψουμε στην φυσική μας έδρα, θα το πληρώσουμε".

Για τα συναισθήματα που ένιωσε όταν επέστρεψε στη Λάρισα: "Τα συναισθήματα μου ήταν έντονα. Όταν επιστρέφεις σε μια πόλη που έχεις κάνει κάποια πράγματα και κάποια έργα τα οποία ήταν και επιτυχημένα και με έντονες συναισθηματικές φορτίσεις, όπως η κατάκτηση του κυπέλλου, η πρόκριση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και φυσικά η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία, δεν μπορείς να τα ξεχάσεις. Όλα αυτά είναι ανεξίτηλα στην μνήμη μου. Με τον κύριο Πηλαδάκη δεν μίλησα".

Για τον τερματοφύλακα της ομάδας της Κέρκυρας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο: "Δεν νομίζω ότι η πορεία του στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν άγνωστη. Έχει κάνει ρεκόρ που ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταρριφθεί. Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι είχε να δεχθεί γκολ σε 25 συνεχόμενα παιχνίδια. Κάτι δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πολύ γρήγορο και ότι δημιουργούνται συνεχώς φάσεις. Είναι σημαντικό ότι κράτησε το μηδέν σε 25 παιχνίδια, σε ένα τόσο γρήγορο πρωτάθλημα. Έχει κάνει μετακινήσεις και σε μικρότερες κατηγορίες, πλην της Πρέμιερ Λίγκ της Αγγλίας, κάτι που επίσης δεν είναι εύκολο. Αυτό σημαίνει ότι έπεισε πολλούς ανθρώπους . Όταν έμαθα ότι είχε πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα και ότι δεν είχε πρόβλημα να αγωνιστεί σε μια νεοφώτιστη ομάδα, κινητοποιηθήκαμε για την απόκτησή του. Θεωρώ ότι κάναμε μια πολύ καλή μεταγραφή. Τώρα δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε χρήματα από το συγκεκριμένο παίκτη. Κάθε ομάδα, όμως, πρέπει να το κοιτάει και αυτό. Η επιβίωση μας μπορεί να εξαρτηθεί από αυτό".

Για το αν σκέφτονται να παραχωρήσουν τον Κωνσταντόπουλο: "Νομίζω πως το Γενάρη θα κριθούν πολλά και θα έχουμε πολλά να εξετάσουμε. Αλλά το καλοκαίρι θα είμαστε πιο ανοιχτοί να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Τώρα αν το Γενάρη έρθει μια καλή πρόταση, τότε δεν αποκλείεται να μπούμε και σε αυτή τη διαδικασία. Προς το παρόν έχουμε δεχθεί το σεβασμό από πολλές ομάδες, για το συγκεκριμένο παίκτη, που μπορεί να είναι και υποψήφιοι αγοραστές".

Για το αν έχει θέση ο Κωνσταντόπουλος στην Εθνική ομάδα: "Ο Κωνσταντόπουλος πρέπει να κληθεί στην Εθνική. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως ήρθε ο Σάντος στο γήπεδο, προκειμένου να τον δει. Αυτό σημαίνει πως είναι ψηλά στη λίστα του. Είναι δύσκολο να βρεις καλό τερματοφύλακα σαν αυτόν. Είναι πραγματικά μεγάλος τερματοφύλακας. Όταν κάνει μια μεγάλη απόκρουση η αντίδραση του είναι φυσιολογική. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει ηρεμία στην ομάδα και αναδεικνύεται σε ηγέτης της . Εμπνέει τους αμυντικούς και ειδικότερα την ομάδα. Μας δίνει,επίσης, μια ελπίδα ότι μπορούμε να διεκδικούμε κάτι. Ο όγκος του θυμίζει το Βάντσικ. Έχουν κάποια κοινά στοιχεία αλλά και κάποια διαφορετικά".

Για την παραίτηση του Μπάγεβιτς: "Ο Μπάγεβιτς των πρώτων ήμερων στην ελληνική πραγματικότητα, με τον τωρινό Μπάγεβιτς, έχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία. Πρόκειται για δυο διαφορετικές προσωπικότητες. Δεν ξέρω γιατί οδηγήθηκε εκεί η κατάσταση. Απλά σαν παράγοντας μιας ομάδας και χωρίς να ξέρω τα εσωτερικά της Α.Ε.Κ., θεωρώ ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με το εξής κριτήριο, εάν ο άνθρωπος που έχεις στον πάγκο, σου δίνει πιο πολλά από αυτά που σου “παίρνει” . Και νομίζω, από έξω που παρατηρούσα τα πράγματα, πως η Α.Ε.Κ. έχανε περισσότερα από την παρουσία του Μπάγεβιτς από αυτά που κέρδιζε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES