4 Αυγ 2010

Grande Panathinaikos!

Grande Panathinaikos!Ο Πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε της Πρωταθλήτριας Ευρώπης!

Αποδίδοντας φοβερό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και με μεγάλους πρωταγωνιστές τον εκπληκτικό Σεμπάστιαν Λέτο και τον εκτελεστή Τζιμπρίλ Σισέ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την Ίντερ στο «Rogers Centre» του Τορόντο.

Δύο γκολ πέτυχε ο Γάλλος, ένα ο Αργεντινός.

Το ματς

Το σόου του Λέτο

Οι Μιλανέζοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Προσπαθούσαν να βρουν τον Ετό με μακρινές μπαλιές, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, από το 5ο (μόλις) λεπτό, οι «πράσινοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήλεγξαν το ρυθμό και έβρισκαν, ειδικά από αριστερά, όπου ο εκπληκτικός Σεμπάστιαν Λέτο… χόρευε τους αμυντικούς των «νερατζούρι», διαδρόμους προς την εστία του Ορλαντόνι. Ιδιαίτερα κινητικοί, επίσης, ήταν και οι Γάλλοι, Τζιμπρίλ Σισέ και Σίντνεϊ Γκοβού, αλλά και ο Σωτήρης Νίνης. Ο Αργεντινός, όμως, ήταν… όλα τα λεφτά!

Ο αριστερός χαφ του «τριφυλλιού» ήταν εντυπωσιακός και εκτός από κάποιες περιττές ενέργειες στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν μόνιμη απειλή στην άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, με τα επιθετικά του «όπλα» (κυρίως) σε μεγάλη μέρα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13' με τον Σισέ, έπειτα από σέντρα του Λέτο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (στο 23') και πάλι ο Γάλλος «έγραψε» με φοβερό σουτ το 2-0!





Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ, στην προσπάθειά τους να… βρουν τι τους «χτύπησε», ανέβασαν την απόδοσή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι υποχώρησε ο Παναθηναϊκός. Σε μία αδράνεια (δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Καντέ) στην άμυνα του «τριφυλλιού» στο 31' ο Ετό μείωσε για τους Ιταλούς, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια, όμως, «σκύλιασαν» ακόμα παραπάνω…



Στο 41' ο Νίνης έφυγε στην αντεπίθεση, άνοιξε την μπάλα στον Λέτο, ο οποίος μόνος του απέναντι από τον Ορλαντόνι πέτυχε το τρίτο γκολ των «πρασίνων» και ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του, που «έκανε πλάκα» στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης και νταμπλούχο Ιταλίας.



Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι «αχίλλειος πτέρνα» των «πράσινων» ήταν η άμυνα (και αυτό φάνηκε και στο δεύτερο 45λεπτο), η οποία φαίνεται πως ακόμα δεν έχει βρει τη «χημεία» της.

Πολλές αλλαγές, λίγη μπάλα

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές και όπως είναι λογικό, ο ρυθμός έπεσε. Η Ίντερ προσπάθησε να μειώσει και πίεζε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κρατούσε, όμως, -μάλλον εύκολα- το υπέρ του 3-1.

Οι Ιταλοί μόνο με κάποια μακρινά σουτ απειλούσαν την εστία του Τζόρβα, κατάφεραν εν τέλει να μειώσουν στο 86' με τον Κουτίνιο, αλλά μέχρι εκεί…



Το «τριφύλλι» πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, έστω και σε φιλικό επίπεδο, κόντρα στη σπουδαία Ίντερ, δείχνοντας (και αυτό είναι το κυριότερο) έτοιμος για μεγάλα πράγματα (και) τη νέα σεζόν.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Γκοβού, Λέτο, Νίνης, Σισέ

Ίντερ: (Ράφα Μπενίτεθ): Ορλαντόνι, Κόρντομπα, Ζανέτι, Ετό, Μαρίγκα, Καμπιάσο, Όμπι, Ματεράτσι, Κίβου, Πάντεφ, Ομπίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES