13 Απρ 2010

Χαλκιάς: «Υποχρέωσή μας τα πλέι οφ»

Χαλκιάς: «Υποχρέωσή μας τα πλέι οφ»Την υποχρέωση να ανταποκριθεί στη διαδικασία των πλέι οφ, παίρνοντας το «εισιτήριο» που οδηγεί στην προκριματική φάση του Champions League, έχει ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Κώστας Χαλκιάς στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «sport 103». «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων», τόνισε ο διεθνής τερματοφύλακας.

«Ο στόχος μας είναι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», πρόσθεσε. «Θα νιώσω πραγματικά πολύ όμορφα εφόσον καταφέρουμε και κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Μια θέση που οδηγεί και μαθηματικά στα προκριματικά τού Champions League», ανέφερε ο χρονος γκολκίπερ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χαλκιάς:

«Είναι μία διαδικασία, τα πλέι οφ, που δε μας αρέσει, αλλά από τη στιγμή που υφίσταται, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων. Έχουμε ένα κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη επί του Εργοτέλη για να έχουμε περισσότερους βαθμούς στην ειδική βαθμολογία που θα διαμορφωθεί προκειμένου να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι οφ. Σίγουρα όμως είναι μία διαδικασία που είναι άδικη ακόμη και για τις ομάδες που δε συμμετέχουν στο μίνι Πρωτάθλημα και ο λόγος είναι απλός. Σκεφθείτε πότε ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και πότε θα αρχίσει το νέο Πρωτάθλημα. Μεσολαβεί ένα διάστημα τεσσάρων – πέντε μηνών στο οποίο οι περισσότερες ομάδες δε δίνουν επίσημα παιχνίδια. Δηλαδή από τα τέλη Απριλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου και ειδικά για τις ομάδες που δεν παίζουν στην Ευρώπη, το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας είναι πολύ μεγάλο. Θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί μία λύση από τους υπευθύνους, για να ολοκληρώνεται το Πρωτάθλημα μέχρι τις 10 –15 Μαΐου το αργότερο, προκειμένου να μειωθεί αισθητά το χρονικό διάστημα της αγωνιστικής απραξίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ολοκληρώνονται στις 10 Μαΐου και δεν υπάρχει μεγάλη αποχή από τη δράση», ανέφερε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Ερωτηθείς για τον στόχο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, απάντησε: «Ο στόχος μας είναι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν σας κρύβω πως θα νιώσω πραγματικά πολύ όμορφα εφόσον καταφέρουμε και κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Μια θέση που οδηγεί και μαθηματικά στα προκριματικά τού Champions League. Αυτός βεβαίως δεν ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν, αλλά προκύπτει μέσα από τη δική μας πορεία και την προσπάθεια που κάνουμε. Είναι αλήθεια, επίσης, ότι δημιουργήσαμε με την πορεία μας υψηλές προσδοκίες στους φιλάθλους μας. Αυτή η πορεία που κάναμε, για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο διάστημα του Πρωταθλήματος, ήταν μία πορεία πρωταθλητισμού».

Καταλήγοντας, ο 36χρονος γκολκίπερ μίλησε για την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος: «Φθάσαμε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, όμως, από λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Και από εξωγενείς παράγοντες που όλοι γνωρίζετε και δε χρειάζεται να αναφέρω. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε σταθερά βήματα τα δύο τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Θα έλεγα βήματα μεγαλύτερα απ’ αυτά που περίμεναν οι οπαδοί μας. Ανεβάσαμε πολύ τον πήχη και αυτό μας υποχρεώνει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε μόνο να μην αντιμετωπίσουμε εξωαγωνιστικά προβλήματα για να είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην προσπάθεια που θα κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο. Ο ΠΑΟΚ προχωρά μπροστά και κοιτάει πλέον τα πλέι οφ για τη διεκδίκηση των στόχων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES