10 Απρ 2010

Κυριακή, κοντή… ΓΙΟΡΤΗ!

Κυριακή, κοντή… ΓΙΟΡΤΗ!«Επιτέλους πρωτάθλημα», λένε οι φίλοι του Παναθηναϊκού, για πρώτη φορά μετά το 2004. Ας κάνουν λίγη υπομονή ακόμη. Θα το φωνάξουν περισσότερο την Κυριακή το βράδυ, περίπου στις εννέα παρά τέταρτο, όταν ο διαιτητής θα σφυρίξει για τελευταία φορά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Αν οι «πράσινοι» πάρουν νίκη ή ισοπαλία, τότε κατακτούν τον τίτλο και κάνουν τους 60.000 οπαδούς τους που θα πάνε στο Ολυμπιακό Στάδιο να πανηγυρίσουν έξαλλα.

Ο κόσμος ετοιμάζει γιορτή στο ΟΑΚΑ. Η… ξηρασία από πρωταθλήματα, έχουν κάνει τους οπαδούς να ανυπομονούν να φτάσει η ώρα που θα πάνε την Κυριακή στην Καλογρέζα. Παρακολουθώντας κάποιος συζητήσεις φίλων του Παναθηναϊκού, το μυαλό του γυρίζει σε άλλες εποχές. Όταν οι ποδοσφαιρόφιλοι μετρούσαν αντίστροφα μέσα στην εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή. Αυτό κάνουν τώρα και οι οπαδοί του «τριφυλλιού». Δεν βλέπουν την ώρα να έρθει η στιγμή που θα φορέσουν το πράσινο κασκόλ, θα κατευθυνθούν προς το Μαρούσι και θα μπουν στο γήπεδο, με την ελπίδα να φύγουν απ’ αυτό με τη χαρά της κατάκτησης του 20ου πρωταθλήματος. Είναι πολλά τα έξι χρόνια…

Το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές, που «διψούν» για το νταμπλ. Ο Νιόπλιας, μάλιστα, στην ομιλία του στους παίκτες, τους ζήτησε μόνο τη νίκη στο παιχνίδι, εξηγώντας ότι δεν θέλει από κανέναν να βολευτεί με την ισοπαλία. Ο στόχος του προπονητή του «τριφυλλιού» είναι οι τρεις βαθμοί γι’ αυτό και αναμένεται να κατεβάσει την ομάδα με ένα επιθετικό σχήμα.

Σε σύστημα 4-3-3, λοιπόν, ο Τζόρβας θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κατσουράνη, Βύντρα. Αριστερό μπακ θα είναι ο Καντέ και δεξί ο Σεϊταρίδης. Οι Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης θα αποτελέσουν την τριάδα του κέντρου και μπροστά τους θα βρίσκονται οι Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ.

• Και κάτι για το γηπεδικό. Ο Παναθηναϊκός έχει «μπλέξει» και μάλιστα άσχημα. Τα «μπλεξίματα» άρχισαν από την περίοδο των προσφυγών και συνεχίζονται ακόμη και τώρα, κι’ αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ έχει δικαιώσει το «τριφύλλι», η κ. Μπιρμπίλη έχει άλλη άποψη. Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Στα τέλη Απριλίου θα κατατεθεί η τελική ρύθμιση. Αν υπουργός δεν δεχθεί, μέχρι τότε, τα αιτήματα του Παναθηναϊκού, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος οι «πράσινοι» να παρατήσουν τη διπλή ανάπλαση…

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Αγαπητέ Διονύση,
Παρακολουθώ την ομάδα από το 1967 (από 6 ετών).
Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με την Λίτεξ Λόβετς στη Λεωφόρο με τον Σάντος και τον «Χρηστάκη» να σώζει την παράσταση στην παράταση, τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει.
Έχω διαρκείας και αναρωτιέμαι για ποια φιέστα να πάω την Κυριακή στο Ο.Α.Κ.Α., μετά από τον καταιγισμό θεάματος Τρ-Τε-Πε που ευτυχώς μας προσφέρει η Ευρώπη.
Νομίζω ότι θα έπρεπε να αναφέρεις μόνο την μία άποψη περί ανάγνωσης του αγώνα. Δεν υπάρχει δεύτερη. Μην χαϊδεύουμε αυτιά εκατομμυριούχων που δεν μας σέβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES