8 Απρ 2010

«Κριτήριο» τα play-offs

«Κριτήριο» τα play-offsΗ πορεία του Ολυμπιακού στη διαδικασία των play-offs θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις όσον αφορά - κυρίως - το μεταγραφικό κομμάτι. Αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να πάρουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θα καθοριστεί ανάλογα το μπάτζετ της ομάδας.

Τα 10 εκατ. ευρώ που αναμένεται να μπουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα 7-8 εκατ. ευρώ που θα πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» από την UEFA στο τέλος της σεζόν, συν τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας του καλοκαιριού αλλά και τους χορηγούς (έχουν προεισπραχθεί μόνον τα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν και ενός χορηγού) συνθέτουν ένα σημαντικό ποσό, αλλά υπάρχουν και υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Να σημειωθεί ότι για να λειτουργήσει ο σύλλογος την επόμενη σεζόν χρειάζονται περίπου 40 εκατομμύρια. Το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου συνδέεται με την άδεια που πρέπει να πάρουν οι Πειραιώτες από την UEFA για να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την νέα αγωνιστική περίοδο.

Όσον αφορά το θέμα προπονητή, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οι διοικούντες τον Ολυμπιακό θα κινηθούν για να συμφωνήσουν με τον άνθρωπο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Στην κορυφή της σχετικής λίστας παραμένει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρεται να έχει ανάψει μόνο για εκείνον το «πράσινο φως». Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή και να έχουν συμφωνήσει σε αρκετά ζητήματα, όμως απομένει η τελική συνάντηση του Ισπανού με τον πρόεδρο ή τον Γιάννη Χρυσικόπουλο το επόμενο διάστημα.

Μετά το τέλος των play-offs θα τεθούν επί τάπητος όλες οι μεταγραφικές υποθέσεις των «ερυθρολεύκων», όπως και οι αποχωρήσεις των παικτών, είτε λήγουν τα συμβόλαιά τους είτε όχι.

* Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή ο Λούα Λούα και ο Ντάτολο να επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού.

* Στον Ολυμπιακό φέρεται να προτάθηκε ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπόκα Τζούνιορς και στην Αργεντινή εκτιμούν ότι σύντομα θα φύγει από την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES