9 Μαρ 2010

Δύσκολη η επόμενη μέρα στο λιμάνι

Δύσκολη η επόμενη μέρα στο λιμάνιΤην επόμενη μέρα ετοιμάζουν στον Ολυμπιακό, μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες χρειάζονται ενίσχυση σε αρκετές θέσεις, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αναλάβει νέος προπονητής τα ηνία της ομάδας. Για να συμβούν όλα αυτά υπολογίζεται ότι απαιτούνται 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα έμπαιναν στα ταμεία της ΠΑΕ, στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούσαν τον φετινό τίτλο και διασφάλιζαν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Ήδη υπάρχει σε εκκρεμότητα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 26 εκατ. ευρώ, που έχει καλυφθεί μέχρι στιγμής με το ποσό των 16 εκατ. ευρώ. Το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκειμένου ο δεύτερος να καλύψει το ποσό που απομένει, παίρνοντας στην κατοχή του ένα μέρος των μετοχών.

Πάντως, στόχος είναι να μπουν χρήματα και να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας, η οποία διαπιστώθηκε ότι έχει αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Η συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ.: με τα χρήματα που απαιτούνται για την ενίσχυση του ρόστερ) εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει μετά το Πάσχα.

Όλα δείχνουν Βαλβέρδε

Στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν τον Ολυμπιακό παραμένει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι αν έρθει ο Βάσκος θα φέρουν έναν παλιό γνώριμο στην ομάδα, ενώ θα σταματήσει η γκρίνια από τους οπαδούς όσον αφορά τις επιλογές για την τεχνική ηγεσία. Η διοίκηση θεωρεί πως είναι μία καλή επιλογή, δεδομένου ότι γνωρίζει την ομάδα, τον θέλουν παίκτες και κόσμος, ενώ ο Τύπος αντιμετωπίζει θετικά αυτή την προοπτική.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν υπάρξει συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως επιβεβαιώνουν οι διοικούντες την ΠΑΕ. Πέραν του 46χρονου τεχνικού, η διοίκηση σίγουρα θα έχει και άλλους προπονητές στη λίστα της, που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους. Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, δήλωσε στη «SportDay»: «Με έχουν πάρει πολλοί από την Ελλάδα σήμερα (σ.σ.: χθες). Πραγματικά δεν έχει γίνει κάτι».

Ερωτηθείς αν αυτές τις ημέρες μίλησε με άνθρωπο του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι φήμες των προηγούμενων ημερών, απάντησε: «Ο Ερνέστο ξέρει ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού τον αγαπάει και να ξέρετε ότι είναι περήφανος γι' αυτό. Δεν έχει μιλήσει με κάποιον, ούτε έχει κλείσει σε κάποια ισπανική ομάδα. Για φέτος δεν πρόκειται να εργαστεί σε άλλη ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα επιστρέψει σε περίπτωση που του γίνει πρόταση. Αυτό δεν θα το πω σ' εσάς. Θα το πω αν ρωτήσει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Πάντως, μπορώ να σας πω ότι δεν ήταν στην Ελλάδα, όπως με είχατε ρωτήσει την προηγούμενη φορά που είχαμε μιλήσει».

Περί μεταγραφικών…

Όσον αφορά στους παίκτες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό, η πρώτη κίνηση που θα γίνει μεταγραφικά από την ελληνική αγορά είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Πειραιωτών και πριν από μερικές ημέρες είχε κληθεί για δεύτερη φορά από τον Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας.

Καλή εντύπωση στους Πειραιώτες έκανε ο Ντάνι Φερνάντες, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι του Καυτανζογλείου. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έχει αποκτηθεί από τον Ηρακλή με τη μορφή δανεισμού από την Μπόχουμ.

Εν τω μεταξύ, οι δύο νεαροί Βραζιλιάνοι, Βάντερσον και Λεάντρο, επέστρεψαν στην Ελλάδα με πορτογαλικά διαβατήρια και εντός της εβδομάδας θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια.

Παίζει ο Νταρμπισάιρ

Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το ευχάριστο είναι ότι ο Νταρμπισάιρ δεν φαίνεται να έχει κάτι το σοβαρό και θα τεθεί στη διάθεση του Μπάντοβιτς, ο οποίος δεν υπολογίζει τον Μήτρογλου που υπέστη κάταγμα στη μύτη, αλλά και στον Ντιόγο, που ίσως προλάβει το ντέρμπι.

Με την υπόλοιπη ομάδα αναμένεται να προπονηθεί ο Ντουντού, ο οποίος θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο αγώνα κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο αν θα παίξει ο Ντάτολο, επιστρέφει ο Ζεβλάκοφ, ενώ ο Ντομί θα μείνει πάλι εκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES