19 Ιαν 2010

ΑΕΚ: Έπιασε δουλειά ο Αδαμίδης

Άμεση δράση ανέλαβε ο εν δυνάμει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης. Μπορεί να ήταν απών από τη χθεσινή πρωινή Γενική Συνέλευση και θεωρητικά να πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 20 ημέρες για να αναλάβει επισήμως τα νέα του καθήκοντα, ωστόσο ο 36χρονος δικηγόρος ενεργεί ήδη ως ο νέος ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Η δραστηριότητά του κατά τη χθεσινή ημέρα δεν περιορίστηκε στην έκδοση της ανακοίνωσης, με την οποία θέλησε να περάσει ένα πιο δυναμικό προφίλ σε σχέση με τους προκατόχους του. Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ήταν στα γραφεία της ΠΑΕ έχοντας την πρώτη γνωριμία με τους νέους του συνεργάτες και πολύωρη συνεργασία με τον Νίκο Θανόπουλο, παρότι πολλοί θεωρούν πως η συνύπαρξη των δύο ανδρών θα είναι προβληματική. Κι αυτό γιατί λέγεται πως δεν είδε με καλό μάτι τη διατήρηση του υπό προθεσμία προέδρου της ΠΑΕ σε μία τόσο σημαντική θέση λόγω της ευνοϊκής ρύθμισης του δανείου της «Morgan Stanley» που πέτυχε ο αδερφός του και μέτοχος του συλλόγου, Νάσος Θανόπουλος.

Οι μέτοχοι έχουν δεσμευτεί απέναντι στον Σταύρο Αδαμίδη για τη ρύθμιση των χρεών της ομάδας και η πρώτη κίνηση θα γίνει με την άμεση καταβολή περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό δάνειο. Τα χρέη σύμφωνα με τον οικονομικό έλεγχο της «BDO» και μετά τις τελευταίες «ενέσεις ρευστού» από τους μετόχους φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει διαχειριστικός έλεγχος. Στόχος είναι να καλυφθεί το άνοιγμα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στο εξής να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των χρημάτων που μπαίνουν στην ομάδα. Στο μεταξύ, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μπουν ένας ή δύο επενδυτές στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, προσφέροντας «ανάσες» στους βασικούς μετόχους.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται να μην κινδυνεύει επί της παρούσης, αφού προτεραιότητα έχουν άλλα ζητήματα. Πάντως η απόφαση για δημιουργία επιτροπής διαχείρισης και αξιολόγησης ρόστερ αποτελεί «καπέλωμα» στον Σερβοέλληνα προπονητή και όλα δείχνουν πως αργά (με τη λήξη της σεζόν) ή γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Σταύρος Αδαμίδης είχε συνάντηση με μέλη του «Supporters Club», του συλλόγου φιλάθλων της ΑΕΚ που χρηματοδοτούν συχνά-πυκνά την ΠΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν πως έμειναν ικανοποιημένοι από όσα άκουσαν από τον εν δυνάμει πρόεδρο, τους άρεσε το νέο προφίλ της πιο δυναμικής διοίκησης και εξέφρασαν τη στήριξή τους.

Έρχονται για Σκόκο

Οι εκπρόσωποι του Νάτσο Σκόκο αναμένονται σήμερα στην Αθήνα και θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, προσπαθώντας προφανώς να ασκήσουν πιέσεις την πώληση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στην τρέχουσα περίοδο. Οι μέτοχοι παραμένουν κάθετοι στη θέση πως ο παίκτης δεν πωλείται τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι βασιζόμενοι και στο γεγονός πως η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να κερδίσει την ελευθερία του μέσω προσφυγής.

Επιστρέφουν Μπάγεβιτς και Νέμεθ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχε μεταβεί στην πατρίδα του για προσωπικό πρόβλημα (η προπόνηση της Δευτέρας έγινε υπό τις οδηγίες του Γεωργαμλή) και ο Κρίστιαν Νέμεθ, που υποβλήθηκε σε εξετάσεις από το ιατρικό τιμ της Λίβερπουλ, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη. Για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Γιάχιτς και Αραούχο, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Γεωργέας (κάκωση στην κνήμη) και Ζεράλντο (διάταση οπίσθιου μηριαίου), με την κατάσταση του δευτέρου να είναι πιο ανησυχητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES