2 Ιαν 2010

ΑΕΚ: Μεταγραφή… Τζεμπούρ

Χρήματα για μεταγραφές δεν υπάρχουν στην ΑΕΚ, αλλά η επιστροφή του Ράφικ Τζεμπούρ στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί ως τέτοια. Ο Γαλλοαλγερινός φορ όχι απλώς προπονείται εδώ και αρκετές ημέρες με την πρώτη ομάδα, μετά από μία μακρά περίοδο περιθωριοποίησης, αλλά στα τελευταία δύο «διπλά» χρησιμοποιήθηκε για αρκετή ώρα με τους βασικούς. Μάλιστα στο τελευταίο δίτερμα πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του και φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση, παρότι δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς από τις 20 Αυγούστου και την αναμέτρηση με τη Βασλούι στη Ρουμανία για τα προκριματικά του Europa League.

Όλα δείχνουν πως ο «τρομοκράτης» θα είναι στην αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι της προσεχούς Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί, αφού όλα δείχνουν πως θα απουσιάζει ο Κρίστιαν Νέμεθ (δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο).

Από την επιστροφή του 25χρονου άσου η ΑΕΚ θα είναι πολλαπλά κερδισμένη. Σίγουρα αγωνιστικά, αφού η αξία του είναι αναμφισβήτητη και με την παρουσία του θα «ευεργετηθεί» ο Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά ενδεχομένως και οικονομικά. Κι αυτό γιατί ο Τζεμπούρ θα επιδιώξει μέσα από τις εμφανίσεις του να κερδίσει θέση στην εθνική Αλγερίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το πέρας του οποίου θα μπορεί να πουληθεί σε πολύ καλή τιμή.

Τα λένε με Μαντούκα

Επαφή με τον Γκουστάβο Μαντούκα θα έχει σύντομα η διοίκηση της ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Βραζιλιάνος μέσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και κοινή επιθυμία των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ο «Μαντού» είναι ο πιο σταθερός σε καλή απόδοση παίκτης της «Ένωσης» φέτος, ενώ αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία. Βάσει του τρέχοντος συμβολαίου του εισπράττει περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο και οι μόνες του αμφιβολίες έχουν να κάνουν με τη διοικητική αβεβαιότητα που υπάρχει στο σύλλογο. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό (6/1) αναμένεται και η απάντηση του Παναγιώτη Ταχτσίδη στην πρόταση για συμβόλαιο τριών ή τεσσάρων χρόνων με απολαβές περίπου 120.000 ευρώ ετησίως.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα συμβόλαια που λήγουν, δεδομένη είναι η αποχώρηση του Χουανφράν (των 700.000 ευρώ ετησίως), δύσκολα θα παραμείνουν Ενσαλίβα και Λαγός που για διαφορετικούς λόγους δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, ενώ ο Ζεράλντο Άλβες ίσως παραμείνει ως «ρεζέρβα» δεδομένου και του χαμηλού συμβολαίου του. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Παυλή κι ενδεχομένως με τον Αραμπατζή, ενώ όσον αφορά στους δανεικούς, ο Άρσε δεν πρόκειται να παραμείνει, για τον Χέρσι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, ενώ για τον Νέμεθ όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της Λίβερπουλ.

Καταστρώνουν το πλάνο

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ καταστρώνοντας το πλάνο τους για την επόμενη μέρα του συλλόγου, το οποίο έχουν πρόθεση να παρουσιάσουν στον κόσμο το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα αφορά την κάλυψη της τρύπας των 9-11 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να βγει η σεζόν χωρίς προβλήματα, ενώ 1-2 νέοι μέτοχοι θα βάλουν τον οβολό τους σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, με ιδιαίτερη προσοχή αναζητείται ο άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου. Οι μέτοχοι ψάχνουν κάποιον που θα εμπνεύσει και θα καθησυχάσει τον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Όσον αφορά στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πέτρου Παππά πως δεν αναζητείται προπονητής, το βέβαιο είναι πως υπάρχει δυσαρέσκεια απέναντι στον Σερβοέλληνα τεχνικό και στη συνάντηση που θα γίνει προσεχώς μαζί του θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES