20 Ιουλ 2010

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Ποιοι στελεχώνουν τον Ερασιτέχνη και τα τμήματα υποδομής

Μια από τις προτεραιότητες και επιδιώξεις του Γιώργου Λιμπάντση είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των ταλέντων του νησιού, ώστε κάποια στιγμή η πρώτη ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα να μπορεί να χρησιμοποιεί ντόπιους ποδοσφαιριστές, δικά της παιδιά, αλλά παράλληλα να εξελιχθεί και σε μια... ποδοσφαιρική «βιομηχανία»!

 

(Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)

  

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, η νέα Διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα στελεχώθηκε με ικανά, δραστήρια κι εργατικά άτομα, που είναι πολύ φιλόδοξα και πρόθυμα να δουλέψουν. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια, οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και έχουν ήδη μπει γερές βάσεις για το καλύτερο μέλλον των «κυανέρυθρων».

Στο καινούργιο Δ.Σ. που προέκυψε, και το οποίο σε λίγες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα, την προεδρεία θα αναλάβει ο Γιάννης Πουλημένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρέη αντιπροέδρου θα εκτελεί ο (πρώην διαιτητής) Βασίλης Προβατάς, ο οποίος στα σίγουρα θα είναι υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων. Επίσης, γενικός γραμματέας θα είναι ο Βασίλης Αργυρός, ταμίας ο Σπύρος Ασωνίτης, υπεύθυνος Ακαδημιών ο Παναγιώτης Γρηγοράκος και μέλη οι κ.κ. Γκιόκας και Κοσκινάς.

Από εκεί και πέρα, τα τμήματα υποδομής στελεχώθηκαν από αξιόλογους ανθρώπους. Στην πρώτη ηλικιακή ομάδα Νέων του ΑΟΚ, την Under 21, ανέλαβε προπονητής ο Γιάννης Χονδρογιάννης, κάτι το οποίο είχαμε προαναγγείλει εδώ κι ενάμισι μήνα, δηλαδή από τις αρχές Ιουνίου. Ο Κερκυραίος τεχνικός τίμησε όσο λίγοι την κυανέρυθρη φανέλα, έχοντας ως ποδοσφαιριστής την πιο μακροχρόνια θητεία στην ομάδα: από τα τέλη της δεκαετίας του '70 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90. Η μεγάλη αγάπη του Χονδρογιάννη για τον ΑΟ Κέρκυρα είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη, όντας πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει από οποιοδήποτε πόστο. Θυμίζουμε π.χ. ότι το 1997 υπήρξε συνεργάτης (βοηθός) των τότε προπονητών της ομάδας, Βασίλη Στασινόπουλου και Ντίνου Κούη.

Στην ομάδα Νέων Under 21 γυμναστής θα είναι ο Φίλιππος Τάντης, ο οποίος ήρθε ύστερα από εισήγηση του Γιάννη Χονδρογιάννη. Άλλωστε, οι δυο τους είχαν συνεργαστεί άψογα στο πρόσφατο παρελθόν, στη Δ' Εθνική, τόσο στην ΑΕ Φαιάκων όσο και στον Κρόνο Αργυράδων, στις οποίες ομάδες προπονητής ήταν ο Χονδρογιάννης, έχοντας γυμναστή τον Τάντη.

Εξάλλου, στην ομάδα Νέων U-21 Γενικός Αρχηγός ανέλαβε ο πρώην διαιτητής Χρήστος Χυτήρης, ο οποίος... κρέμασε τη σφυρίχτρα του πριν από τρία χρόνια, ως επόπτης στη Σούπερ Λιγκ.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη ηλικιακή ομάδα Νέων του ΑΟ Κέρκυρα, δηλαδή την Under 17, προσελήφθη προπονητής ο Σπύρος Αλαμάνος, που επίσης έχει φορέσει στο παρελθόν την κυανέρυθρη φανέλα. Ο Κερκυραίος τεχνικός θα έχει και τη βοήθεια του γυμναστή της ομάδας U-21, Φίλιππα Τάντη.

Περνάμε τώρα στα πολύ μικρά τμήματα των «Φαιάκων», δηλαδή στην Ακαδημία του ΑΟ Κέρκυρα. Εδώ ανέλαβε διευθυντής ο προπονητής Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος στην περσινή σαιζόν ήταν βοηθός του Μπάμπη Τεννέ, στη μεγάλη ομάδα. Ο Μαρτίνος έχει ξαναδουλέψει με παιδιά, αφού στο παρελθόν διατέλεσε τεχνικός των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Από εκεί και πέρα, η καινούργια Διοίκηση του Ερασιτέχνη φρόντισε να διατηρηθούν στην Ακαδημία όλοι οι περσινοί προπονητές, δηλαδή ο Άρης Πανδής, ο Κώστας Μάμαλος, ο Άρης Μεσημέρης και ο Μάρκος Αραβανής.

Άρα λοιπόν, ο μοναδικός προπονητής που δεν συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Ερασιτέχνη είναι ο Ευγένιος (Άκης) Πανδής, ο οποίος μέχρι πέρσι ήταν τεχνικός της ομάδας Νέων του ΑΟΚ, αλλά στη νέα σαιζόν θα κάθεται στον πάγκο του ΟΦΑΜ, στο Πρωτάθλημα της Α1' τοπικής Κατηγορίας ΕΠΣΚ.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι πριν από λίγες ημέρες το νέο Δ.Σ. συναντήθηκε με τη Βουλευτή Κέρκυρας, Άντζελα Γκερέκου, στην οποία αναπτύχθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στον Ερασιτέχνη κι εκείνη δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους. Σήμερα Δευτέρα το απόγε4υμα, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Στάδιο ο αγιασμός για τις ομάδες Νέων U-21 και U-17 και θα ξεκινήσει η προετοιμασία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES