14 Ιουν 2010

Η βουβουζέλα μένει, η κορνέτα… έρχεται!

Η βουβουζέλα μένει, η κορνέτα… έρχεται!Έγινε μεγάλος ντόρος γύρω από την χρήση της βουβουζέλας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής από την αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν την απαγόρευση της. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν θα γίνει πραγματικότητα μετά και την σαφή θέση που πήρε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ.

Ο επικεφαλής της FIFA υπερασπίστηκε το βουητό των βουβουζελών -που θυμίζει τον ήχο σμήνους μελισσών- γράφοντας στο twitter του ότι οι όποιες αντιδράσεις όχι μόνο δεν προκαλούν έκπληξη, αλλά ήταν αναμενόμενες.

«Πάντα έλεγα ότι η Αφρική έχει διαφορετικό ρυθμό, διαφορετικό ήχο… και… δεν βρίσκω το λόγο να απαγορευτούν οι μουσικές παραδόσεις των φιλάθλων στη χώρα τους. Εσείς θα θέλατε να δείτε μια απαγόρευση στις παραδόσεις των φιλάθλων στη δικιά σας χώρα;», έγραψε ο κ. Μπλάτερ καθιστώντας σαφές ότι η βουβουζέλα ήρθε και… θα μείνει!

Και κάτι ακόμα. Αντίστοιχο όργανο με τη βουβουζέλα είναι και η κορνέτα η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στη Βραζιλία, διοργανώτρια του προσεχούς Μουντιάλ το 2014!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES