7 Οκτ 2009

ΟΣΦΠ: Αρχίζει η δουλειά…

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και τους περιμένει πολλή δουλειά. Το συγκεκριμένο έργο έχει αναλάβει ο νέος γυμναστής των «ερυθρόλευκων», ο Μοράσι Σαντ' Ανα. Ο Βραζιλιάνος παραδέχθηκε ότι «η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης», όμως τόνισε ότι «θα δούμε βελτίωση σε περίπου ένα μήνα».

Ο Ζίκο και ο Σαντ' Ανα ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές. «Ναι, η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Είναι φανερό και το διαπίστωσα βλέποντας τους παίκτες και φυσικά τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που έχουν κάνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ' αυτού», ήταν τα πρώτα λόγια του Βραζιλιάνου γυμναστή και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαστε στη μέση της σεζόν και δεν είναι εύκολο να δουλέψουμε όπως θα δουλεύαμε το καλοκαίρι. Δεν ξέρω τι έγινε ή δεν έγινε τότε. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσουμε. Θέλω τους παίκτες να έχουν καλύτερες αποδόσεις σε αυτόν τον τομέα».

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα, ο Σαντ' Ανα απάντησε: «Δεν είναι εύκολο. Πιστεύω, πάντως, πως αν δουλέψουμε σκληρά και όπως πρέπει τώρα, θα δούμε βελτίωση της ομάδας στη φυσική κατάσταση σε περίπου ένα μήνα. Τότε νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε καλύτερα πράγματα στο γήπεδο».

Το πλάνο του Ζίκο το επόμενο διάστημα, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, προβλέπει αρχικά τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα προσπαθήσει να περάσει την επιθετική του φιλοσοφία.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν σήμερα από το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο 56χρονος προπονητής, ωστόσο από τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη θα λείπουν εννιά ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους διεθνείς Μέλμπεργκ, Ζαϊρί, Τοροσίδη, Μήτρογλου, Α. Παπαδόπουλο, Γ. Παπαδόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Σοϊλέδη και Νικλητσιώτη, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων τους.

Αν στους προαναφερθέντες προστεθούν τα ονόματα των Γκαλέτι και Νταρμπισάιρ (σ.σ.: θα δουλέψουν μόλις επιστρέψουν στη δράση με τον Σαντ’ Aνα), τότε μιλάμε για ένδεκα απουσίες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ εκτιμάται ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (17/10) εν όψει του ματς με τη Σταντάρ Λιέγης (στις 20/10). Το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης περιλαμβάνει πρωινή και απογευματινή εκγύμναση για τους παίκτες.

Δέκατος στην Ευρώπη, 17ος στον κόσμο!

Στη δέκατη θέση της βαθμολογίας του Eurosport βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Το ευρωπαϊκό δίκτυο έφτιαξε μια βαθμολογία, στην οποία μετρούνται οι πόντοι από τα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και αυτοί που μαζεύουν οι ομάδες στο Champions League. Μάλιστα, υπάρχει συντελεστής δυσκολίας κάθε πρωταθλήματος (σ.σ: από 5 βαθμούς το αγγλικό, το ιταλικό, το ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League, ενώ το ελληνικό έχει 4 βαθμούς).

Ο μέσος όρος των πόντων πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή δυσκολίας κι έτσι προκύπτει η τελική βαθμολογία. Στην 1η θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Τσέλσι (με 28,13 πόντους), η οποία έχει πίσω τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Σεβίλλη, την Πόρτο, τη Λίβερπουλ, την Μπάγερν, την Ιντερ και τη Γιουβέντους.

Εν τω μεταξύ, οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν άνοδο στη λίστα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου, αφού από από την 20ή θέση ανέβηκαν στη 17η με 198,5 βαθμούς.

Πρόεδρος του ΠΣΑΠ ο Νικοπολίδης!

Τη θέση του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ανέλαβε προσωρινά ο Αντώνης Νικοπολίδης, ύστερα από την παραίτηση του Λάκη Σημαιοφορίδη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, μέχρι τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν τον Μάιο, και θα ηγηθεί του Συνδέσμου σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

«Πρώτος στόχος μας είναι να αποκτήσει και πάλι οντότητα ο Σύνδεσμος, να βγει από την αφάνεια. Να πειστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να έχουμε έναν ενεργό και ισχυρό σύνδεσμο, διότι εν τέλει αυτός θα ασχολείται και θα επιλύει τα προβλήματά τους. Ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες, που τα προβλήματα είναι και πιο έντονα», δήλωσε ο 38χρονος γκολκίπερ, ο οποίος αναμένεται το επόμενο διάστημα (ίσως την επόμενη εβδομάδα) να συναντηθεί με τον Σοφοκλή Πιλάβιο για να τον για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES