20 Σεπ 2009

ΠΑΟ: Ενοχλημένος ο Πατέρας

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, λόγω της προσωπικής επίθεσης που δέχθηκε χθες από εφημερίδα προσκείμενη στον Παύλο Γιαννακόπουλο και με αφορμή την προχθεσινή του δήλωση να σταματήσει η εσωστρέφεια.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έλεγε ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει και να βγάζει τα συμπεράσματά του για το τι γίνεται και ότι θα κάνει τα πάντα για να προασπίσει την ηρεμία της ομάδας. Και όλα αυτά εν όψει του προγραμματισμένου Δ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης, στο οποίο θα συζητηθεί ο οικονομικός προϋπολογισμός για την τρέχουσα περίοδο και θα αναλυθεί ότι, και με τα χρήματα που δόθηκαν για τις μεταγραφές, στο τέλος της περιόδου δεν θα υπάρχει απόθεμα στο ταμείο.

Τότε το πιο πιθανό είναι η ΠΑΕ να προχωρήσει σε αύξηση Μ.Κ. Το αν αυτό θα ειπωθεί την Τρίτη δεν το ξέρει κανένας. Το πιο πιθανό είναι να συζητηθεί την άνοιξη. Ασφαλώς στην περίπτωση αυτή ενδιαφέρον έχει η στάση των Βγενόπουλου (παρακολουθεί τις εξελίξεις, στηρίζοντας 100% τον Πατέρα), Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλου (φαίνεται να έχουν κοινές απόψεις). Οπως και ενδεχόμενη παρουσία του προέδρου της ΚΑΕ στο Δ.Σ. της Τρίτης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στάση που αυτός θα κρατήσει.

Βασικός ο Τζόρβας

Ο Αλέξης Τζόρβας θα ξεκινήσει σήμερα (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) βασικός κόντρα στον Αρη και θέλει να αρπάξει την ευκαιρία να καθιερωθεί. Από την αποστολή του αγώνα με τους «κίτρινους» κόπηκε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Από εκεί και πέρα, η ενδεκάδα αναμένεται να έχει κάποιες αλλαγές. Ο Σισέ επιστρέφει, ενώ θέση διεκδικούν οι Νίνης και Πετρόπουλος.

Στα της προπόνησης, oι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν το σημερινό πρόγραμμα με ζέσταμα και ασκήσεις στα σπριντ. Στην συνέχεια οι «πράσινοι» επιδόθηκαν σε ασκήσεις πέντε εναντίον δύο και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τελειώματα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σειταρίδης και Μαχλελής. Ατομική προπόνηση έκανε ο Τζιόλης. Εκτός αποστολής, πλην του Γκαλίνοβιτς, έμειναν οι Μαχλελής, Σειταρίδης, Ρουκάβινα, Καντέ, Κλέιτον, Μάντζιος, και Τζιόλης.

«Μικρό το κόστος για δήμο ή κράτος»

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν και έχουν να κάνουν με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και το συνολικό πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης.

«Το πρώτο στοιχείο είναι αυτό που αναφέρει ρητά ότι ήδη στην περιοχή του Βοτανικού γι' αυτόν τον σκοπό έχουν αγοραστεί 112 στρέμματα αντί του ποσού των 47 εκατ. ευρώ με τη συμβολή του κράτους από το οποίο εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια. Γι' αυτό, άλλωστε, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρώην και τον νυν υπουργό Οικονομίας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι η κυβέρνηση, όπως είχε φυσικά υποχρέωση για ένα τόσο μεγάλο έργο, συνέβαλε στην υλοποίησή του και ότι ο δήμος δεν έχει χρεωθεί, επί της ουσίας, αυτά τα ποσά ή τουλάχιστον είχε μικρή επιβάρυνση. Αν με βάση την απόφαση του ΣτΕ προκύψει θέμα με την έκταση που ανήκει στον Βωβό και χρειάζεται για το χτίσιμο του γηπέδου, τότε η απαλλοτρίωση που ίσως ως λύση επιλέξει ο δήμος (αν δεν συμφωνηθεί κάτι άλλο) θα είναι ένα ακόμα μικρό σχετικά κόστος που δεν θα βαρύνει μόνο τον δήμο, αλλά και το κράτος. Οπότε, θα είναι μία εφικτή λύση, με δεδομένο ότι, όπως υπολογίζεται, αν θα προκύψει θέμα απαλλοτρίωσης, η αποζημίωση θα είναι περίπου 25 εκατ. ευρώ και σαφώς είναι ένα ποσό που μπορεί να διατεθεί από τα κρατικά κονδύλια, με δεδομένο ότι θα λύνει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της κατασκευής του γηπέδου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου της Αθήνας, με την οποία επαναλαμβάνεται ξεκάθαρα η βούληση του Νικήτα Κακλαμάνη να κατασκευαστεί το γήπεδο στον Βοτανικό.

Στην ερώτηση «γιατί να δοθούν αυτά τα χρήματα στον Παναθηναϊκό;» οι «πράσινοι» απαντούν: «Δεν δίνονται στον Παναθηναϊκό, αλλά στον δήμο. Διότι η έκταση στην οποία θα χτιστεί το γήπεδο, οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά και τα κτίσματα (γήπεδο, κλειστό) θα έλθουν ύστερα από χρόνια στην ιδιοκτησία του δήμου, που βεβαίως δεν θα κάνει έξωση στα "πράσινα" τμήματα, αλλά θα μπορεί να εκμεταλλευτεί περισσότερα έσοδα όταν αποπληρωθούν τα δάνεια για τα έργα».

Μία εντονη φημολογία κυκλοφόρησε χθες ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε επαφή με τον Μίκαελ Λάουντρουπ, που είναι άνεργος. Κάτι που διαψεύδεται με κατηγορηματικό τρόπο. Ετσι κι αλλιώς, και χθες σας είπαμε ότι θέμα Τεν Κάτε δεν υπάρχει όσο η ομάδα είναι πρώτη στην Ελλάδα, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει στην Ευρώπη.

Τη Δευτέρα στη σύσκεψη που θα γίνει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα αποφασιστεί αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει εισιτήρια για το ματς του ΟΑΚΑ.


www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES