8 Σεπ 2009

Με την πλάτη στον τοίχο η Αργεντινή


Τον κίνδυνο να χρειαστεί να περάσει από διαδικασία μπαράζ για να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή ακόμη και να αποκλειστεί διατρέχει η Αργεντινή, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βραζιλία με 3-1. Ο αγώνας που θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ασουνσιόν απέναντι στην Παραγουάη είναι πολύ κρίσιμος για το συγκρότημα του Ντιέγκο Μαραντόνα, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της ζώνης της Λατινικής Αμερικής με 22 βαθμούς και νιώθει «καυτή» την ανάσα της Κολομβίας και του Ισημερινού που ακολουθούν με 20, αλλά και της Ουρουγουάης που έχει 18. Νοκ άουτ έχει τεθεί λόγω τραυματισμού ο Κάρλος Τέβες, ενώ εκτός μάχης παραμένουν και οι Ντεμικέλις και Γκουτιέρες. Οι Παραγουανοί, που έχουν 27 βαθμούς και μοιράζονται τη δεύτερη θέση με τη Χιλή, σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παρουσία τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Ο Ζούλιο Σέζαρ Κάσερες εξέτισε την ποινή του κι επανέρχεται για τους γηπεδούχους.

Η Βραζιλία έχοντας «τσεκάρει» το εισιτήριο της πρόκρισης υποδέχεται στο Σαλβαδόρ τη Χιλή στο ντέρμπι κορυφής θέλοντας να πάρει μία ακόμη νίκη. Ο Κάρλος Ντούνγκα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ρομπίνιο, Κακά, Λουίς Φαμπιάνο, Λούσιο και Ραμίρες. Ματς ζωής ή θανάτου είναι και για τις δύο ομάδες αυτό του Μοντεβίδεο μεταξύ της Ουρουγουάης και της Κολομβίας με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται δίχως Γκοντίν και Λουγκάνο που είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Φορλάν εξέτισε την τιμωρία του κι επιστρέφει. Ο Ισημερινός θα πρέπει να περάσει από το Λα Παζ με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Βολιβία για να αυξήσει τις ελπίδες για την κατάληψη τουλάχιστον της πέμπτης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ. Τέλος, η Βενεζουέλα παίζει το τελευταίο της χαρτί φιλοξενώντας το ήδη αποκλεισμένο Περού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 9/9

Βολιβία-Ισημερινός 22:00

Πέμπτη 10/9

Ουρουγουάη-Κολομβία 00:00
Παραγουάη-Αργεντινή 02:00
Βενεζουέλα-Περού 04:00
Βραζιλία-Χιλή 04:00

Η βαθμολογία μετά από 15 αγώνες

1. Βραζιλία 30 (+21)
2. Χιλή 27 (+9)
3. Παραγουάη 27 (+8)
4. Αργεντινή 22 (+2)
5. Κολομβία 20 (-2)
6. Ισημερινός 20 (-4)
7. Ουρουγουάη 18 (+6)
8. Βενεζουέλα 17 (-7)
9. Βολιβία 12 (-11)
10. Περού 10 (-21)

* Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ η πέμπτη δίνει αγώνες μπαράζ (εντός κι εκτός έδρας) με την τέταρτη ομάδα από τη Ζώνη της Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές:

10/10/2009

Αργεντινή-Περού
Βολιβία-Βραζιλία
Κολομβία-Χιλή
Ισημερινός-Ουρουγουάη
Βενεζουέλα-Παραγουάη

13/10/2009

Ουρουγουάη-Αργεντινή
Βραζιλία-Βενεζουέλα
Παραγουάη-Κολομβία
Περού-Βολιβία
Χιλή-Ισημερινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES