15 Ιουλ 2010

Αφεντικό ο Βασάρας στη διαιτησία, αλλαγές στην ΚΕΔ

Αφεντικό ο Βασάρας στη διαιτησία, αλλαγές στην ΚΕΔΗ αναβάθμιση του Κύρου Βασάρα, οι αλλαγές στα πρόσωπα που θα στελεχώνουν την ΚΕΔ, αλλά και οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στον κανονισμό διαιτησίας ώστε να υπογραφεί η «σύμβαση διαιτητών» με την ΟΥΕΦΑ, είναι μεταξύ άλλων οι αποφάσεις που θα λάβει το Δ.Σ. της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15/7. Μένει (αλλά «καπελωμένος») ο Τεροβίτσας, σενάρια για Μπριάκο, Ζωγράφο, Τσαχειλίδη

Χωρίς να είναι ακριβείς και ξεκάθαροι οι λόγοι, ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Σπύρο Παπαδάκο και τον Κώστα Φινοκαλιώτη από τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ο πρώτος όριζε τους διαιτητές της Β’ και της Γ’ Εθνικής, ενώ ο δεύτερος τους παρατηρητές της Σούπερ Λίγκας και τους διαιτητές της Δ’ Εθνικής. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βασίλης Τεροβίτσας, που αποδεδειγμένα υπέπεσε σε πολλά ολισθήματα την περσινή σεζόν με τις επιλογές που έκανε στους ορισμούς, θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν κανονικά στη θέση του! Πλέον, όμως, δεν θα αποφασίζει μόνος του, καθώς αποκτά… προϊστάμενο!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα κάνει πράξη αυτό που από πέρσι το καλοκαίρι ήθελε να «περάσει» αλλά λόγω διαφόρων πιέσεων που ασκήθηκαν τότε, δεν το είχε καταφέρει: θα τοποθετήσει τον υπεύθυνο ανάπτυξης διαιτησίας, Κύρο Βασάρα, σε θέση απόλυτου αφεντικού. Με λίγα λόγια, ο Βασάρας θα έχει πλέον λόγο τόσο στις αξιολογήσεις (δηλαδή στην κατάρτιση των πινάκων) όσο και στους ορισμούς των διαιτητών στους αγώνες, αλλά και σε κάθε άλλο θέμα που αφορά τη διαιτησία.

Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη ενός προσώπου που θα έχει την πλήρη ευθύνη και εποπτεία, τόσο στα θέματα της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης όσο και σε αυτά των ορισμών και των αξιολογήσεων, είναι κάτι το οποίο το προβλέπει η περίφημη «σύμβαση διαιτητών» της ΟΥΕΦΑ, την οποία έχει υπογράψει ακόμη και η τελευταία υπανάπτυκτη ποδοσφαιρικά χώρα της Ευρώπης, όχι όμως και η Ελλάδα που δεν πληρούσε ούτε καν τα ελάχιστα ποιοτικά κριτήρια. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που επιχορηγείται, σε πρώτη φάση με περίπου 150.000 ευρώ τα οποία θα εισπράξει η ΕΠΟ μόλις υπογραφεί η σύμβαση.

Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ΚΕΔ, ακούγονται διάφορα σενάρια. Αν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ένας σίγουρος που από την Πέμπτη αναλαμβάνει πόστο στη διοίκηση της διαιτησίας, αυτός είναι ο Θανάσης Μπριάκος. Ο Ηπειρώτης που είχε προκαλέσει στο παρελθόν με κάποιες διαιτησίες του, είναι σήμερα διεθνής παρατηρητής. Από εκεί και πέρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στην ΚΕΔ ο Γιώργος Γιαννόπουλος που από το περασμένο καλοκαίρι είναι βοηθός του Κύρου Βασάρα στην Διεύθυνση Ανάπτυξης. Ο Γιαννόπουλος ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ το δεύτερο μισό της περιόδου 2008-2009, έπειτα από την αποπομπή του Γιώργου Ψυχομάνη.

Δύο άλλα ονόματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες, είναι ο παρατηρητής Γιάννης Σπυρόπουλος από τη Φθιώτιδα και ο Γιώργος Αμυγδαλής από τις Σέρρες, αλλά με λίγες πιθανότητες. Ωστόσο, αν ο Γιώργος Γιαννόπουλος μετακινηθεί στην ΚΕΔ, είναι σχεδόν βέβαιο πως τη θέση του στη Διεύθυνση Ανάπτυξης θα πάρει ο Πειραιώτης παρατηρητής, Γιάννης Τσαχειλίδης, ενώ ακούγεται έντονα (αλλά ως αουτσάιντερ) και το όνομα του Χριστόφορου Ζωγράφου. Μην αποκλείουμε πάντως και το ενδεχόμενο παραίτησης του Βασίλη Τεροβίτσα, στην περίπτωση που δεν δεχθεί να αποτελέσει το «νούμερο δύο» μετά τον Βασάρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES