21 Μαΐ 2010

Ημέρα κρίσης!

Ημέρα κρίσης!Η παραμονή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κριθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ. Από την αντίδραση των μελών του Συμβουλίου στις προτάσεις του προέδρου του «τριφυλλιού» για την αύξηση του Μ.Κ. και το πλάνο διετίας, αλλά και για το πλάνο της νέας σεζόν (οικονομικό και αγωνιστικό) και από τον διάλογο που θα έχει με τον Θανάση Γιαννακόπουλο μετά την ένταση που υπήρξε πριν από λίγες ημέρες με τον ανιψιό του, Δημήτρη, θα κριθεί η παραμονή του στον προεδρικό θώκο.

Χθεσινοβραδινές φήμες ανέφεραν ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν θα παραβρεθεί σήμερα στο Δ.Σ. και έτσι θα αποφευχθεί ο διάλογος με κ. Πατέρα, ο οποίος εμφανιζόταν αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις για την πόλεμο που δέχεται από την εφημερίδα του γιου του.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έχει συνεχείς επαφές με τους κ.κ. Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλο και υπάρχει σύγκλιση στα περισσότερα θέματα. Η πρόταση αύξησης Μ.Κ. από τον Νικόλα Πατέρα, όπως έχει κάνει γνωστό η «SportDay», θα είναι 15 εκατομμύρια ευρώ. Και ο κ. Πατέρας κατέληξε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία έκθεση της Delloite, που αναφέρει ότι το έλλειμμα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εκτιμά ότι με τα 15 εκατομμύρια ευρώ καλύπτεται το φετινό έλλειμμα, άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στην αύξηση φορολογίας και τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια ευρώ στις μεταγραφές. Τα έσοδα από το Champions League υπολογίζονται στα 17 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ. Αν πουληθούν κάποιοι παίκτες, τα έσοδα ανέρχονται στα 3-4 εκατ. ευρώ από τις παραχωρήσεις των ποδοσφαιριστών και έτσι θα αντιμετωπιστούν τα έξοδα της νέας χρονιάς.

Συνοπτικά, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η αποτίμηση της Delloite, ο απολογισμός της διετίας, ο προγραμματισμός νέας χρονιάς από τον Κώστα Αντωνίου και η σύγκληση Γ.Σ. των μετόχων είναι τα θέματα της σημερινής ατζέντας. Από τα τρία πρώτα θέματα θα φανεί η διάθεση της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. απέναντι στον κ. Πατέρα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, για να παραμείνει, θέλει τη συνολική αποδοχή των προτάσεών του. Αν υπάρξει διαφωνία σε κάποιο θέμα σήμερα, τότε απαιτούνται 14 ψήφοι για να περάσει η πρόταση. Οσον αφορά τη Γ.Σ., αυτή δεν μπορεί να διεξαχθεί σε λιγότερο από 20 μέρες. Δηλαδή περίπου στις 11 Ιουνίου θα υπάρξουν οι τυπικές αποφάσεις για την αύξηση Μ.Κ. και τον πρόεδρο.

Τέλος, οπαδοί του Παναθηναϊκού αναμένεται να βρεθούν σήμερα (14:00, ώρα διεξαγωγής του Δ.Σ.) έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον Νικόλα Πατέρα, ζητώντας την παραμονή του στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES