21 Μαΐ 2010

Ο Μπλάνκο και οι άλλοι…

Ο Μπλάνκο και οι άλλοι…Αρκετά αλλαγμένη σε πρόσωπα θα είναι και αυτό το καλοκαίρι η ΑΕΚ. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και την απόφαση της διοίκησης να εμπιστευτεί τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και για την επόμενη σεζόν, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εκκαθαρίσεις στο υπάρχουν δυναμικό και τις προσθήκες που θα γίνουν για τη βελτίωση της ομάδας.

Πιθανή η παραμονή του Μπλάνκο

Ανοικτό παραμένει το θέμα παραμονής του Ίσμαελ Μπλάνκο στην ΑΕΚ. Η διοίκηση έχει αποφασίσει να προβεί σε πώληση των Σκόκο και Τζεμπούρ, ενώ είναι ανοικτή σε προτάσεις για κάθε ποδοσφαιριστή, συνεπώς και για τον «Ζορό». Ωστόσο ο Αργεντινός επιθετικός συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μείνει, αρκεί φυσικά να αποδεχτεί την πρόταση επέκτασης που θα του κάνει η διοίκηση. Αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα φτάνει στα επίπεδα της προφορικής συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου για 700.000 ευρώ, καθώς έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά και δεν υπάρχουν δυνατότητες για μεγάλες δαπάνες από την ΠΑΕ. «Μας είχαν ενημερώσει πως μόλις τελείωνε η σεζόν θα μιλούσαμε για το μέλλον του Ίσμαελ, αλλά ακόμη περιμένουμε. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχω νέα και τότε θα μπορώ να πω αν θέλουν να συνεχίσουμε μαζί ή επιθυμούν να βρούμε κάποια πρόταση», δήλωσε στην «Εξέδρα» ο μάνατζερ του Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναΐντια. Την ίδια ώρα, πληροφορίες της «SportDay» αναφέρουν πως η Σταντάρ Λιέγης έχει στα υπόψη τον 27χρονο άσο.

Σε ό,τι αφορά στον Νάτσο Σκόκο, πολλές φήμες κάνουν λόγο για συμφωνία με τον Παναθηναϊκό έναντι 1,5 εκατ. ευρώ συν τον Βαγγέλη Μάντζιο, αλλά η διοίκηση δεν φέρεται να συναινεί και περιμένει κάποια καλύτερη προσφορά. Η περίπτωση του Ράφικ Τζεμπούρ ίσως καθυστερήσει, καθώς είναι πιθανό ο Αλγερινός φορ να προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων μέσω της συμμετοχής του στο Μουντιάλ.

Μένει ο Λαγός, ερωτηματικό ο Μαντούκα

Πρόταση με μείωση αποδοχών κατά το ήμισυ (από 400-450 χιλ. ευρώ σε 250 χιλ. ευρώ) έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ στον Παναγιώτη Λαγό και αυτός αναμένεται να πει το «ναι». Αντίθετα, ανοικτό παραμένει το θέμα του Γκουστάβο Μαντούκα, καθώς η «Ένωση» δεν προτίθεται να του προσφέρει χρήματα ανάλογα με αυτά που προβλέπει το τρέχον συμβόλαιό του (400.000 ευρώ ετησίως) και ο 30χρονος Βραζιλιάνος έχει καλύτερες προτάσεις στα χέρια του. Υπενθυμίζεται πως ήδη ανανέωσε ο Γκέντσογλου ως το 2014, ενώ θα ακολουθήσουν Κώστας Μανωλάς και Μιχάλης Παυλής.

Κουνούν μαντήλι

Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Ζεράλντο Άλβες, που από σήμερα κιόλας βρίσκεται στην Πορτογαλία και θα αναζητήσει ομάδα. Ο Γιουσούφ Χέρσι διευκρινίστηκε πως οριακά δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών για την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του και όλα δείχνουν πως επίσης αποχαιρετά, όπως και ο Νίκολας Άρτσε. Οι Μαϊστόροβιτς και Γκερέιρο έχουν μεν συμβόλαιο, αλλά θα γίνει προσπάθεια να απαλλαγεί η ΑΕΚ από το «βάρος» των 800 και 580 χιλιάδων ευρώ που αντίστοιχα στοιχίζουν ετησίως. Πάντως αν δεν βρουν ομάδα που να τους δίνει τουλάχιστον τα ίδια λεφτά, είναι δύσκολο να αποχωρήσουν.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος ενημερώθηκε χθες πως θα πρέπει να αναζητήσει ομάδα, αλλά ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πως μπορεί να προσφέρει. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως στον Αντώνη Ρίκκα ζητήθηκε να δοθεί δανεικός και αυτός συναίνεσε, ενώ ο Σεϊντού Γιαχάγια, που έχει ζητήσει αν δεν υπολογίζεται να μείνει ελεύθερος κι όχι να δοθεί δανεικός, φαίνεται πως είναι πιθανό να πάρει μία ακόμη ευκαιρία.

Μεταγραφές

Οι μαζικές αποχωρήσεις συνεπάγονται και αρκετές προσθήκες στο ρόστερ της ΑΕΚ. Η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη και εκκρεμεί το τρίτο και καθοριστικό ραντεβού του 35χρονου φορ με τον Σταύρο Αδαμίδη. Η «Ένωση» έχει πάρει τη συγκατάθεση της Λίβερπουλ για την επέκταση δανεισμού του Κρίστιαν Νέμεθ, ο μάνατζερ του νεαρού Ούγγρου τονίζει πως ο πελάτης του είναι θετικός, αλλά θα πρέπει να μιλήσει και ο ίδιος με τους «κόκκινους». Εξάλλου, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για το αίτημα της ΑΕΚ να αποκτήσει από την αγγλική ομάδα δανεικό τον Ισπανό περιφερειακό φορ Ντάνιελ Πατσέκο. Οι «κιτρινόμαυροι» παρακολουθούν περιπτώσεις και από την ελληνική αγορά, όπως τον 23χρονο αριστερό μπακ του Ηρακλή Κώστα Γιαννούλη και τον 24χρονο ακραίο χαφ του Ηρακλή, Ντένις Επστάιν.

Με την επιστροφή του Σταύρου Αδαμίδη σήμερα από το Λονδίνο θα υπάρξει ραντεβού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στο οποίο και θα ληφθούν αποφάσεις για τα μεταγραφικά (και όχι μόνο). Προτεραιότητα φαίνεται πως αποτελεί η απόκτηση στόπερ, αριστερού μπακ, αμυντικού χαφ και επιθετικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES