1 Ιαν 2010

«Ναι, θέλουμε τον Μπλάνκο»

Επιβεβαίωσε μέσω της «SportDay» ο προπονητής της Ράσινγκ Κλουμπ, Κλαούντιο Βίβας, το ενδιαφέρον της ομάδας του για την απόκτηση του Ισμαέλ Μπλάνκο από την ΑΕΚ. «Είναι γεγονός ότι μας ενδιαφέρει ο Μπλάνκο. Σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί έχει πετύχει πολλά γκολ, κάτι που δείχνει προσαρμοστικότητα και διάρκεια. Βελτιώνεται συνεχώς και δεν μένει στάσιμος, ενώ δεν ντρέπεται να τρέξει ή να αμυνθεί. Χρειαζόμαστε ένα καθαρό ‘εννιάρι’ και ο Μπλάνκο είναι τέτοιο. Φέτος μπορεί να μην έχει πετύχει πολλά γκολ, αλλά δεν τον βοηθά ο τρόπος που παίζει η ομάδα του», τόνισε.

Παράλληλα τόνισε πως έχει μιλήσει ήδη με τον μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, αλλά επισήμανε τις δυσκολίες πραγματοποίησης της μεταγραφής λόγω υψηλού κόστους. «Δεν μπορώ να πω αν αποτελεί προτεραιότητά μας, αλλά σίγουρα είναι μεταξύ των πρωταρχικών στόχων. Θα εξαρτηθεί από το οικονομικό. Δεν έχει γίνει ακόμη πρόταση. Με τον παίκτη δεν έχω μιλήσει, γιατί δεν θέλω να παρακάμψω την ομάδα του, αλλά μετέφερα το ενδιαφέρον στον μάνατζέρ του. Αυτός μου είπε πως ο Μπλάνκο είναι ευχαριστημένος στην ΑΕΚ και ότι του έχει γίνει πρόταση ανανέωσης, αλλά το θέμα έχει παγώσει. Θα εξέταζε την προοπτική επιστροφής στην Αργεντινή για μια καλή οικονομικά πρόταση, αλλά προτεραιότητά του είναι να μείνει στην Ευρώπη για αρκετά χρόνια ακόμη».

Σειρά παίρνει ο Μαντούκα

Μετά την πρόταση ανανέωσης στον Παναγιώτη Ταχτσίδη (περίπου 120.000 ευρώ ετησίως για τρία ή τέσσερα χρόνια), η διοίκηση της ΑΕΚ θα καλέσει για συζητήσεις και τον Γκουστάβο Μαντούκα, που επίσης μένει ελεύθερος τον Ιούνιο. Πρόθεση της «Ένωσης» είναι να κρατήσει τον Βραζιλιάνο μέσο, που είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης της ομάδας φέτος. Οι τωρινές του απολαβές είναι περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο, ο ίδιος θέλει να μείνει, αλλά η διοικητική αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» που υπάρχει. Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι λήγουν και τα συμβόλαια των Χουανφράν, Ενσαλίβα, Ζεράλντο, Λαγού και Παυλή, ενώ ολοκληρώνεται και ο δανεισμός του Νέμεθ από τη Λίβερπουλ.

Καταστρώνουν το πλάνο

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ καταστρώνοντας το πλάνο τους για την επόμενη μέρα του συλλόγου, το οποίο έχουν πρόθεση να παρουσιάσουν στον κόσμο το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα αφορά την κάλυψη της τρύπας των 9-11 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να βγει η σεζόν χωρίς προβλήματα, ενώ 1-2 νέοι μέτοχοι θα βάλουν τον οβολό τους σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, με ιδιαίτερη προσοχή αναζητείται ο άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου. Οι μέτοχοι ψάχνουν κάποιον που θα εμπνεύσει και θα καθησυχάσει τον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Όσον αφορά στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πέτρου Παππά πως δεν αναζητείται προπονητής, το βέβαιο είναι πως υπάρχει δυσαρέσκεια απέναντι στον Σερβοέλληνα τεχνικό και στη συνάντηση που θα γίνει προσεχώς μαζί του θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

Δύσκολα ο Νέμεθ, έτοιμος ο Τζεμπούρ

Μειωμένες είναι οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Κρίστιαν Νέμεθ απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Ούγγρος φορ δεν κατάφερε ούτε την Πέμπτη να ολοκληρώσει το κανονικό πρόγραμμα, αφού συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις και εκτός απροόπτου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δοκίμασε δύο σχήματα, το 4-2-3-1 και το 4-3-3, αμφότερα χωρίς τον Νέμεθ, ενώ στο δεύτερο χρησιμοποίησε με τους βασικούς και πάλι τον Τζεμπούρ. Στο 4-2-3-1 δοκίμασε τους Σάχα, Αραούχο, Καράμπελα, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Καφέ, Μάκο, Μαντούκα, Χέρσι, Σκόκο και Μπλάνκο. Στο 4-3-3 ο Ζεράλντο είχε τη θέση του Γιάχιτς στο κέντρο της άμυνας, με τον Βόσνιο να αγωνίζεται στο κέντρο δίπλα σε Μαντούκα και Καφέ, ενώ η τριάδα της επίθεσης απαρτιζόταν από Σκόκο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός άσος έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση και πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο διπλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES