12 Φεβ 2010

Δεν παραχωρείται ο Τοροσίδης!

Δεν προτίθενται στον Ολυμπιακό να παραχωρήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ για την απόκτησή του. Η γαλλική ομάδα ενημέρωσε τους Πειραιώτες ότι άνθρωπός της θα δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με την Μπορντό (στις 23 Φεβρουαρίου) για τους «16» του Champions League και αναμένεται να «τσεκάρουν» ακόμη μία φορά τις ικανότητες του διεθνούς μπακ-χαφ.

Οι Μασσαλοί, μάλιστα, εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσφέρουν και τον Ματιέ Βαλμπουενά ως έμψυχο αντάλλαγμα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν σχηματίσει καλή γνώμη για τον συγκεκριμένο παίκτη που βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών των Γάλλων. Παρόλα αυτά, στον Ολυμπιακό θέλουν να κρατήσουν τον 24χρονο άσο και να γίνει η «σημαία» της ομάδας, όταν αποχωρήσει ο Αντώνης Νικοπολίδης από την ενεργό δράση.

Άλλωστε, δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ο «Τόρο» στον τελευταίο αγώνα με τον Λεβαδειακό φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται να καλέσουν τον Τοροσίδη να υπογράψει νέο συμβόλαιο με καλύτερους οικονομικούς όρους και υψηλότερη ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία τώρα αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, παρότι κάτι τέτοιο είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες.

Εν τω μεταξύ, ένα δημοσίευμα στην Αγγλία («sport.co.uk») ανέφερε για τον Τοροσίδη: «Το επιθετικό δεξί μπακ του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης, παίζει αριστερά για την Εθνική Ελάδας, αλλά στην ουσία έχει καλύψει κάθε θέση, εκτός από αυτή του τερματοφύλακα. Πέρα από τις ικανότητές του, είναι δυνατός, με καλή τεχνική και με τα δύο πόδια, καλός στο ψηλό παιχνίδι, δίνει μεγάλη ταχύτητα και ενέργειοα και έχει τρομερή φυσική κατάσταση και γρήγορο τρέξιμο. Ο Τοροσίδης μπορεί να αποδείξει πολλά για την αξία του στο Μουντιάλ, εκεί όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει Αργεντινή, Νιγηρία και Νότια Κορά. Σε περίπτωση που ο Βασίλης Τοροσίδης μπορέσει να ανταποκριθεί επάξια στα αμυντικά του καθήκοντα απέναντι σε Μέσι και Τέβες, τότε θα προσελκύσει και τα βλέμματα των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης».

* Το προηγούμενο διάστημα δύο ιταλικές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του Έντσο Μαρέσκα, αλλά ο Ιταλός μέσος και ο Ολυμπιακός δεν εξέτασαν την περίπτωσή παραχώρησής του. Πάντως, από το περιβάλλον του 30χρονου παίκτη δεν προκύπτει ότι έχει τάσεις φυγής, ενώ δύσκολα θα συμφωνήσει με άλλη ομάδα με τους οικονομικούς όρους που έχει στους Πειραιώτες.

* Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν στα υπ’ όψιν τους κάποιον ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους για τον οποίο είναι πιθανό να κινηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην ενδεκάδα ο Στολτίδης

Φανέλα βασικού σκέφτεται να δώσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον Ιεροκλή Στολτίδη για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο πολύπειρος μέσος ταλαιπωρήθηκε από ίωση την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ο Σέρβος προπονητής τον υπολογίζει κανονικά στο πρώτο από τα κρίσιμα ματς που έχουν οι Πειραιώτες.

Όσον αφορά τον Βασίλη Τοροσίδη, χθες δεν έκανε προπόνηση για προληπτικούς λόγους, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους Αρκάδες. Ο Μπάντοβιτς προσανατολίζεται να βάλει τον Έντσο Μαρέσκα στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Λεντέσμα και Στολτίδη, και να τοποθετήσει στο δεξί άκρο της άμυνας τον «Τόρο». Δεν αποκλείεται, όμως, να παίξει δεξιά ο Γκαλίτσιος και να προωθηθεί στα χαφ ο Τοροσίδης, ενώ να μείνει στον πάγκο ο Μαρέσκα.

Η ενδεκάδα των Πειραιωτών θα αποτελείται από τους: Νικοπολίδη, Τοροσίδη (ή Γκαλίτσιο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ζεβλάκοφ, Μπράβο. Μαρέσκα (ή Τοροσίδη), Λεντέσμα, Στολτίδη, Λούα Λούα, Ντάρμπισαϊρ και Ντάτολο.

«Μεγάλη μάχη μας περιμένει στην Τρίπολη. Αλλά ο στόχος πρέπει να είναι μόνο ένας, η νίκη», είπε αρχικά ο Μπάντοβιτς στους παίκτες και πρόσθεσε: «Παιδιά, καλή ζωή, ξεκούραση, καλή προπόνηση και με το μυαλό πως θα κερδίσουμε. Μας περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σοβαροί, δυνατοί, συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Προσέξτε τη ζωή σας. Πρέπει να κερδίσουμε και να πάμε για να κερδίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES