6 Οκτ 2009

ΑΕΚ: Προς… εκτόνωση


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ήταν κανονικά παρών στους Θρακομακεδόνες το πρωί της Τρίτης και αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Θανόπουλο και τον γενικό αρχηγό, Βασίλη Δημητριάδη.

Ο 62χρονος προπονητής είχε πει στους παίκτες του «Παραιτούμαι. Δεν θα είμαι στην προπόνηση» μετά την ήττα στην Ξάνθη, ωστόσο εξ αρχής οι συνεργάτες του μιλούσαν για ένα ξέσπασμα της στιγμής και φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Μένει να φανεί ποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τη συνάντηση των τριών ανδρών και με ποια μέτρα θα ξεπεραστεί η αγωνιστική κρίση. Γιατί οι «κιτρινόμαυροι» αναγνωρίζουν πως ανεξάρτητα από τα δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία όφειλαν να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο. «Δεν πρέπει να κατηγορούμε το διαιτητή, παρά μόνο τους εαυτούς μας. Εμείς φταίμε, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δούμε τι θα κάνουμε», είπε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Οργή για Κάκο

Έξαλλοι είναι άπαντες στις τάξεις της ΑΕΚ με τα σφυρίγματα του Τάσου Κάκου. Ο Κερκυραίος ρέφερι ακύρωσε κακός το τέρμα του Χέρσι στο 13’, θα μπορούσε κάλλιστα να καταλογίσει χέρι στο τέρμα της Ξάνθης, ενώ ελέγχεται και για μία φάση στην οποία ο Μπλάνκο διαμαρτύρεται για πέναλτι. Επίσης οι «κιτρινόμαυροι» απορούν πώς γίνεται να καταλογίστηκε με τόση… ακρίβεια το οφσάιντ στο γκολ του Μπλάνκο που επίσης ακυρώθηκε. Ο Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασε τα παράπονά του στον διαιτητή λέγοντάς του πως τα πλάνα της τηλεόρασης τον εκθέτουν. Η διοίκηση της ΠΑΕ τήρησε για μία ακόμη φορά σιγή ιχθύος, με τον κόσμο της «Ένωσης» να θεωρεί πως αδυνατεί να προφυλάξει την ομάδα και να εμπνεύσει (ή να απαιτήσει) το σεβασμό από τους διαιτητές.

Βάλσαμο η διακοπή

Το μοναδικό… παρήγορο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είναι πως ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος και στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον αγώνα της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό θα χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις, παρότι θα υπάρχουν απουσίες. Οι Μάκος (Ανδρών), Παυλής, Ταχτσίδης (Ελπίδων), Μαϊστόροβιτς (Σουηδία), Γιάχιτς (Βοσνία), Γκερέιρο (Πολωνία) εντάσσονται στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων και θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Ο Νέμεθ αγωνίζεται απόψε με την ομάδα Νέων της Ουγγαρίας απέναντι στην Τσεχία για τη φάση των «16», ενώ υποχρεώσεις με την Αλγερία έχει ο περιθωριοποιημένος Τζεμπούρ.

Εξελίξεις στα διοικητικά

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το προσεχές δεκαπενθήμερο για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται σύντομα στην Αθήνα για να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου, χωρίς να είναι σαφείς ακόμη οι προθέσεις του. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες άπαντες τηρούν σιγή ιχθύος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ φέρεται από κάποιες πηγές έτοιμος να ζητήσει από τους «ανενεργούς» μετόχους είτε να… ενεργοποιηθούν βάζοντας χρήματα για να καλυφθεί το έλλειμμα είτε να του παραχωρήσουν τις μετοχές τους. Στη δεύτερη περίπτωση ο Νίκος Νοτιάς θα κληθεί ως κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών να βρει «συμπαίκτες»-αν και δεν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα-ή να παραχωρήσει τις μετοχές σε κάποιον ή κάποιους ανθρώπους της δικής του επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES