6 Οκτ 2009

Τεν Κάτε: «Άθλιοι στο πρώτο, χαώδης η διαφορά στο δεύτερο»


Στη μεταμόρφωση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο σε αντίθεση με το πρώτο στάθηκε ο Χενκ Τεν Κάτε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λάρισας με 4-0. Ο Ολλανδός τεχνικός απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Σωτήρη Νίνη από την αρχή, ενώ χαρακτήρισε λάθος την κλήση του Γιούρκα Σεϊταρίδη τονίζοντας πως είναι ανέτοιμος. Αναλυτικά, ο Χενκ Τεν Κάτε μίλησε:

Για τη μεταμόρφωση της ομάδας από το πρώτο στο δεύτερο μέρος: «Ο πρώτος κανόνας του ποδοσφαίρου είναι πως όλοι πρέπει να δουλεύουν και να δίνουν μάχη για να κερδίζουμε την κατοχή της μπάλας. Μόνο αν κάνεις αυτό και έχεις πλεόνασμα ποιότητας έναντι του αντιπάλου κερδίζεις. Ελπίζω αυτό να έχει γίνει κατανοητό από τους παίκτες μου. Δεν θέλω να χρειαστεί να το ξαναπώ. Η διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου ήταν χαώδης».

Για την αντίδρασή του στο πρώτο γκολ: «Όταν η ομάδα σκοράρει, συνήθως ο προπονητής είναι χαρούμενος και πανηγυρίζει. Η αντίδρασή μου στο πρώτο γκολ δείχνει πως έτσι όπως παίζαμε δεν αξίζαμε να προηγούμαστε. Παρόλο που είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τη Λάρισα στο πρώτο μέρος, παίξαμε άθλια στο πρώτο ημίχρονο».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Σωτήρη Νίνη από την αρχή: «Θα πρέπει να απαντώ το ίδιο πράγμα κάθε εβδομάδα. Η ομάδα έχει 26 παίκτες και πρέπει να γίνουν κάποιες επιλογές. Ο Νίνης είναι σε φόρμα και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά έχουμε πολλούς παίκτες να επιλέξουμε. Αν δεν έβαζα τον Καραγκούνη θα με ρωτούσατε γιατί δεν τον χρησιμοποίησα μετά το νικητήριο γκολ απέναντι στη Ντιναμό. Για παράδειγμα, ο Σιμάο ήταν ο κορυφαίος παίκτης μας στο Βουκουρέστι, αλλά σήμερα δεν έπαιξε. Ο Νίνης είναι νεαρός ποδοσφαιριστής, που πρέπει μεταξύ άλλων να δείξει υπομονή. Αν συνεχίσει έτσι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση στη βασική ομάδα. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να καθιερωθεί. Έχουμε ανταγωνισμό σε όλες τις θέσεις και με αυτό τον ανταγωνισμό κερδίζονται τα πρωταθλήματα. Οι παίκτες πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η ομάδα βγαίνει κερδισμένη από αυτό».

Για την απόδοση του Τζιμπρίλ Σισέ: «Μίλησα στη διάρκεια της εβδομάδας αρκετά με τον Τζιμπρίλ και δεν περίμενα να ξεκινήσει βασικός. Μερικές φορές όμως θες να ακολουθήσεις ένα προαίσθημα. Ο Τζιμπρίλ ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό σήμερα. Ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη σκοράροντας δύο εξαιρετικά γκολ και παλεύοντας για την ομάδα».

Για το αν θεωρεί πως η ομάδα του έχει σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο: «Το πρωτάθλημα έχει 30 αγωνιστικές και έχουμε διανύσει μόλις τις έξι πρώτες. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μην ξεχνάτε πως εμείς και ο Ολυμπιακός έχουμε υποχρεώσεις στην Ευρώπη, ενώ άλλοι ικανοί ανταγωνιστές δεν έχουν και συνεπώς διαθέτουν περισσότερες ευκαιρίες για ξεκούραση. Δεν πιστεύω πως είναι κούρσα για δύο άλογα το πρωτάθλημα».

Για την κλήση του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην Εθνική: «Θεωρώ πως δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Προπονείται μόλις εδώ και τρεις εβδομάδες. Αν οι αγώνες της Ελλάδας ήταν σε δύο ή τρεις εβδομάδες, ίσως να μπορούσε να παίξει. Είναι παίκτης μας και θέλουμε να μας βοηθήσει για ολόκληρη τη σεζόν. Τον εξετάσαμε κι εγώ το είδα με τα μάτια μου. Ο Σεϊταρίδης δεν είναι ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση. Αν ήταν, θα τον χρησιμοποιούσαμε κι εμείς. Σέβομαι την Εθνική ομάδα και πάντοτε διαθέτουμε τους παίκτες μας, αλλά σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως πρέπει να πατήσουμε φρένο. Ήδη ο κύριος Αντωνίου έχει μιλήσει με τον Τάκη Φύσσα για το θέμα αυτό. Ο Σπυρόπουλος είναι διαφορετική περίπτωση. Έλλειψε δύο εβδομάδες, αλλά είναι έτοιμος».

Ο Λουκάς Βύντρα δήλωσε: «Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Έτυχε να σκοράρω εγώ σήμερα το πρώτο γκολ. Στόχος μας είναι να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Όλα τα ματς είναι δύσκολα, όπως και αυτό που ακολουθεί με την Καβάλα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με νίκες», ενώ ο Ματίας Μπιέρσμιρ είπε: «Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί αλλά τυχεροί. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα και μετά το πρώτο πεντάλεπτο πετύχαμε 5 γκολ. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με νίκες. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να παίξω στην Εθνική Σουηδίας δίπλα στους Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES