1 Οκτ 2009

ΠΑΟ: Να ξαναγίνει φαβορί

Με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί απόψε στο Βουκουρέστι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Ντιναμό (22.00 NovaΣπορfm 94.6-ANT1) για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Την ενδεκάδα που επικράτησε την Κυριακή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αναμένεται να διατηρήσει ο Χενκ Τεν Κάτε.

Στόχος η νίκη

Να αντιστρέψει την κατάσταση και να μπει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενείται από την Ντιναμό Βουκουρεστίου για τη 2η αγωνιστική των ομίλων στο Europa League. Οι «πράσινοι» μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Γαλατάσαραι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, ενώ οι Ρουμάνοι προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη επί της Στουρμ. Η ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης θα είναι οι κενές κερκίδες, αφού η Ντιναμό είναι τιμωρημένη από τα προκριματικά.

Κρατάει τους νικητές του ντέρμπι

Διατεθειμένος να διατηρήσει το σχήμα που επικράτησε την Κυριακή της ΑΕΚ φέρεται να είναι ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο στόχος των «πράσινων» είναι να κόψει την Ντιναμό στη «μέση» να κερδίσει δηλαδή τη μάχη του κέντρου και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Έτσι, το σύστημα θα είναι το 4-3-2-1 και θα αποτελείται από τον Τζόρβα που θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ και Βύντρα. Μπροστά τους θα είναι ο Σιμάο με τον Κατσουράνη δεξιά του και τον Ζιλμπέρτο στα αριστερά, ενώ ο Λέτο θα παίξει αριστερό εξτρέμ ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή και δεξιά ο Καραγκούνης, αν δεν νιώσει και πάλι ενοχλήσεις. Σε αυτή τη περίπτωση ίσως ξεκινήσει ο Νίνης.

Όλο και καλύτερα οι τραυματίες

Το πρόβλημα στα μπακ για τον Παναθηναϊκό εξακολουθεί να υφίσταται, αφού οι Δάρλας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος είναι σε στάδιο αποθεραπείας και ο Γιούρκας είναι ακόμη ανέτοιμος. Ωστόσο, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο Ολλανδός να έχει περισσότερες λύσεις. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έκανε χθες προπόνηση με όσους παίκτες έμειναν εκτός αποστολής. Ο διεθνής χαφ γυμνάστηκε υπό τις οδηγίες του Λόρενς Εμπεν μαζί με τους Σισέ, Μάντζιο, Σεϊταρίδη, Κλέιτον, Δάρλα, Σπυρόπουλο και Μαρίνο. Πάντως, οι Σπυρόπουλος και Σ ειταρίδης ενδέχεται την Δευτέρα να είναι έτοιμοι και να παίξουν με τη Λάρισα.

Μπτέρσμιρ: «Τιμή μου να με συγκρίνουν με τον Χένρικσεν»

Κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Ματίας Μπιέρσμιρ αναφέρθηκε στη σημασία του αποψινού αγώνα, αλλά και στη σύγκριση που αναπόφευκτα γίνεται με τον Ρενέ Χένρισκεν.

«Το παιχνίδι με την Ντιναμό Βουκουρεστίου είναι δύσκολο. Θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, αφού στην πρεμιέρα ηττηθήκαμε από τη Γαλατασαράι. Θα είναι ένα περίεργο παιχνίδι γιατί θα γίνει χωρίς θεατές».

Έχεις αγωνιστεί ξανά σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών;

«Όχι, και νομίζω ότι θα είναι αλλόκοτο και για τις δύο ομάδες. Φυσικά έχω παίξει σε φιλικά χωρίς κόσμο, αλλά τώρα πρόκειται για ένα επίσημο παιχνίδι. Εμείς, πάντως, δεν θα πρέπει να μείνουμε στην απουσία των φιλάθλων. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Πώς εξηγείς το φαινόμενο στην Ελλάδα η άμυνα του ΠΑΟ να είναι πολύ δυνατή και στην Ευρώπη να παρουσιάζει πολλά κενά;

«Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε. Πολλές φορές είναι και θέμα τύχης και αυτό το είδαμε στο παιχνίδι με τη Γαλατασαράι. Δεν ήταν τόσο τα λάθη της άμυνας και ότι δεν είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, αλλά ότι δεχτήκαμε τα γκολ από κάποια ατομικά λάθη».
Στα πρώτα παιχνίδια δεν είχες ξεκινήσεις ως βασικός, αλλά πλέον έχεις καθιερωθεί στο κέντρο της άμυνας. Πώς αισθάνεσαι;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Είναι λογικό στην αρχή να χρειαζόμουν κάποιες εβδομάδες προσαρμογής στον Παναθηναϊκό».
Τις τελευταίες μέρες πολλοί λένε ότι με την παρουσία σου στο κέντρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός απέκτησε σταθερότητα και σιγουριά. Μάλιστα, σε συγκρίνουν με τον Χένρικσεν, που εισηγήθηκε και την απόκτησή σου...

«Δεν τον έχω δει αγωνιζόμενο, αλλά έχω ακούσει ότι ο Χένρικσεν ήταν ένας σπουδαίος αμυντικός και ότι είχε πολύ μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ όμορφο να με συγκρίνουν μαζί του. Είναι τιμητικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES