23 Αυγ 2009

Νέμεθ ο... εκλεκτός


Ο Ούγγρος επιθετικός Κρίστιαν Νέμεθ είναι ο παίκτης που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα αποκτήσει η ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ. Ο 20χρονος αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Μπενίτεθ τον παραχωρεί. Πρώτος στη λίστα ήταν ο 23χρονος Ναμπίλ ελ Ζαρ, όμως ο Ισπανός τεχνικός της Λίβερπουλ είπε ότι τον υπολογίζει στα πλάνα του...

Ο Νέμεθ είναι ένας περιφερειακός επιθετικός, ο οποίος συνοδεύεται από πολύ καλές συστάσεις. Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1989 στο Γκιόρ και άρχισε την καριέρα του στην ΜΤΚ, από την οποία η Λίβερπουλ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2007. Βοήθησε την ομάδα αναπληρωματικών των "κόκκινων" να κατακτήσει τον εθνικό τίτλο τον Μάιο του 2008, ενώ στα τέλη του μήνα κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών της Ουγγαρίας. Είναι διεθνής με όλες τις "μικρές" εθνικές ομάδες της χώρας του.

Τη σεζόν 2008-09 ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ωστόσο ξεπέρασε τα προβλήματά του και ακολούθησε την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ στις περιοδείες που σε Ελβετία και Ασία πριν από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Πρόταση για Γιάχιτς
Η ΑΕΚ ψάχνεται για να καλύψει τα αμυντικά της κενά και ο Σανέλ Γιάχιτς αποτελεί μία πρώτης τάξεως λύση. Ο αμυντικός του Αρη βρέθηκε στην Αγγλία δοκιμάστηκε στη Χαλ, αλλά η υπόθεση έχει "κολλήσει". Η "Ένωση" θέλει τον παίκτη και πρόσφερε στον Αρη 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ο Βόσνιος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου, είναι ενήμερος για την πρόταση της "Ένωσης", θέλει να φορέσει τη φανέλα του "δικεφάλου", αφού έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς (άλλωστε ο Σερβοέλληνας τεχνικός τον είχε φέρει στον Αρη τον Ιανουάριο του 2008), ωστόσο το περιβάλλον του υποστηρίζει πως ακόμα δεν έχει μιλήσει με κανέναν άνθρωπο του "δικεφάλου".

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 28χρονος διεθνής αμυντικός έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του, η οποία ανέρχεται στις 900.000 ευρώ. Ουσιαστικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένονται τη Δευτέρα...

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΑΕΚ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως αποσύρει το ενδιαφέρον της, λόγω υπερβολικών οικονομικών απαιτήσεων από την ΑΕ Λεμεσού, για την απόκτηση του Έντβιν Ουόν:

"Με αφορμή δημοσιεύματα κυπριακών μέσων ενημέρωσης και δηλώσεις παραγόντων της ΑΕ Λεμεσού, η ΠΑΕ ΑΕΚ διευκρινίζει πως έγινε μία διερευνητική επαφή για το ενδεχόμενο απόκτησης του ποδοσφαιριστή Έτβιν Ουόν και, από τη στιγμή που οι απαιτήσεις της κυπριακής ομάδας κρίθηκαν υπερβολικές, η ΑΕΚ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον της".

Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα μεταγραφικά και την Κυριακή τα ονόματα που "έπαιξαν" στον Τύπο ήταν πάρα πολλά. Ο Ισπανός Φρανσίσκο Παβόν της Σαραγόσα και ο Στάθης Ταυλαρίδης της Σεντ Ετιέν έχουν προταθεί, ενώ στη λίστα της ΑΕΚ φέρεται πως υπάρχουν πολλοί ελπιδοφόροι παίκτες της Λίβερπουλ, τους οποίους ο "δικέφαλος" ενδέχεται να αποκτήσει από τους "ρεντς" με τη μορφή δανεισμού...

Ο Μαϊστόροβιτς στο Novasports
O Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς μίλησε στην κάμερα του Novasports και αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου, τον Ζεράλντο Αλβες, τα "όπλα" της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ έστειλε και μήνυμα στον Όλαφ Μέλμπεργκ...

Για την αποχώρηση Κυργιάκου: "Υπάρχουν δύο συναισθήματα για το θέμα αυτό. Πρώτον είμαι πολύ χαρούμενος που ο Κυργιάκος έχει τη δυνατότητα να παίξει σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου και σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα. Για τον κόσμο και την ομάδα, σαφώς και είναι μεγάλη απογοήτευση. Ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα, για την Έθνική, παίκτης με αξιόλογο χαρακτήρα και γιʼ αυτό θα λείψει σε όλους στην ομάδα".

Για τον Ζεράλντο Aλβες: "Τώρα έχει τη δυνατότητα ο Ζεράλντο Aλβες να παίξει. Αγωνίστηκα μαζί του και πέρυσι πολύ καλά, όταν έλειπε ο Κυργιάκος και δε φοβάμαι. Ο ’λβες είναι πολύ καλός παίκτης και απλά χρειάζεται παιχνίδια για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να ενσωματωθεί στην ομάδα".

Για το "όπλο" της ΑΕΚ στο ντέρμπι: "Η δύναμη της ΑΕΚ είναι ότι είμαστε «πεινασμένοι» για επιτυχία. Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε πολλά χρόνια να κατακτήσουμε τον τίτλο και φέτος πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ευχαριστηθεί ο κόσμος".

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς αποκαλύπτει τι είπε στον φίλο του, Όλοφ Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού για το ντέρμπι και του στέλνει μήνυμα μέσω της κάμερας του Novasports.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES