19 Δεκ 2010

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 2-1

Τα... φτερά του Ευρωπαίου ΠΑΟΚ κόπηκαν στην Κέρκυρα, όπου η τοπική ομάδα ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και νίκησε δίκαια με 2-1.
Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 6ο λεπτό ο Ηλίας Ιωάννου, ενώ ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου.

Ωστόσο, με την έναρξη του 2ου μέρους, η Κέρκυρα πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Ιεροκλή Στολτίδη. Δοκάρι είχε για τον ΠΑΟΚ ο Κριστιάνο στο 83ο λεπτό.
Με αυτή τη νίκη, οι "Φαίακες" ξέφυγαν αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 23 βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει τους πρωτοπόρους.

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Χ. Ακρίβος (Αθηνών), Χ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Κίτρινες κάρτες: Παρασκευαΐδης - Βιεϊρίνια, Τσιρίλο, Γκαρσία, Κοντρέρας

Γκολ: 6' Ιωάννου (1-0), 45' Αθανασιάδης (1-1), 49' Στολτίδης (2-1)

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (63' Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας (90' Χαμπλ), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Ιωάννου Ηλ. (80' Ιωάννου Δ.), Μακρής


ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Μπαλάφας (46' Σαλπιγγίδης), Γκαρσία, Ελ Ζαρ (63' Κριστιάνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης, Σαβίνι (46' Λίνο)

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Κέρκυρα, που μόλις στο 6ο λεπτό προηγήθηκε με τον Ιωάννου. Η φάση ξεκίνησε από βολέ του Κωνσταντόπουλου, ο Στολτίδης έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Τσίγκα, ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε πολύ ωραία στον Ιωάννου. Ο επιθετικός των "Φαιάκων", χωρίς να το πολυσκεφτεί, δοκίμασε ένα σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χαλκιά, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει.



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 9ο λεπτό απείλησαν με μακρινό σουτ του Καλαντζή, με τον Χαλκιά πάντως να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 16', ο Ιωάννου βρέθηκε πολύ κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά στην κεφαλιά που πήρε μετά τη σέντρα του Επστάιν, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν δύο σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ, με τους Ελ Ζαρ και Γκαρσία να μην βρίσκουν στόχο, ενώ στο 32', ο Τσίγκας έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Ελ Ζαρ γύρισε προς τα πίσω την μπάλα, πασάροντας ουσιαστικά στον Τσίγκα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά, αλλά το σουτ που έκανε, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχε να επιδείξει καμία αξιόλογη ευκαιρία, ήρθε το γκολ για το "δικέφαλο". Στο 45ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια σέντραρε από αριστερά, βρίσκοντας αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι τον Αθανασιάδη, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κωνσταντόπουλο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.



Ωστόσο, οι φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο ΕΑΚ δεν πανηγύρισαν για πολλή ώρα, αφού με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Ιεροκλής Στολτίδης φρόντισε να τους "παγώσει" για μία ακόμη φορά. Στο 48', ο Τσίγκας έχασε μία ακόμη τεράστια ευκαιρία, αφού πρώτα ο Χαλκιάς και μετά ο Τσιρίλο τού είπαν "όχι" σε δυο κοντινά πλασέ που επιχείρησε. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης και μετά από μακρινό σουτ του Μίχου, ο Στολτίδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και, αν και νικήθηκε αρχικά από τον Χαλκιά, πήρε το... ριμπάουντ και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Κέρκυρα.



Παρά το γεγονός ότι ο Χάβος είχε κάνει πιο επιθετική την ομάδα, περνώντας τους Σαλπιγγίδη και Λίνο, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 63ο λεπτό η Κέρκυρα θα μπορούσε να διευρύνει κι άλλο το σκορ, αλλά ο Ιωάννου δεν βρήκε στόχο από το γύρισμα του Τσίγκα.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να φύγει έστω με ένα βαθμό από την Κέρκυρα χάθηκε στο 83ο λεπτό. Ο Κριστιάνο, που είχε περάσει στον αγώνα νωρίτερα αντί του Ελ Ζαρ, έκανε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, στερώντας από το Βραζιλιάνο το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES