10 Ιαν 2010

Η ουσία στην Ξάνθη κέρδισε εμφάνιση και γκολ

Η ουσία στην Ξάνθη κέρδισε εμφάνιση και γκολ Ο ένας (Νιόπλιας) δεν ενδιαφέρθηκε για την εμφάνιση ο άλλος (Σισέ) δεν ενδιαφέρθηκε για τα γκολ. Σημασία για τους ίδιους ήταν ως κοινός παρανομαστής η νίκη. Μια επιτυχία σε μια έδρα σαφώς δύσκολη που στην πάροδο του χρόνου μπορεί και να "βαφτιστεί" μισός τίτλος.


Διαβάστε και το σχόλιο του Στέφανου Κούμπη για το παιχνίδι του "τριφυλλιού" και τον... Σισέ-γκολ.

Η ουσία είναι το παν

"Από αύριο κανείς δεν θα θυμάται την εμφάνιση, αλλά μόνο το σκορ" είπε αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο του γήπεδου της Ξάνθης ο Νίκος Νιόπλιας δείχνοντας το στίγμα της σημασίας που είχε η νίκη αυτή για το "τριφύλλι".

Οι "πράσινοι" δεν έπεσαν στα Πηγάδια της Ξάνθης -όπως πολύ θα περίμεναν- αλλά απέδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να διεκδικούν κάθε ματς και να το κερδίζουν. Ετσι και έπραξαν κόντρα σε μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκόλευε κάθε χρόνο τους "πράσινους" ή και ακόμα τους στερούσε σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα.

Φέτος όμως οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια έπαιξαν το παιχνίδι που έπρεπε για να πάρουν αυτό που ήθελε ο προπονητής τους. Τους τρεις βαθμούς.... δηλαδή την ΟΥΣΙΑ.

Στο ίδιο έργο και ο Σισέ

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, αναμφίβολα είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ που έχει πάρει πραγματικά από το χέρι το "τριφύλλι" και το οδηγεί στον τίτλο. Ο Γάλλος σταρ που από παιχνίδι σε παιχνίδι κερδίζει τον τίτλο του MVP, σκοράροντας συνεχόμενες φορές με δύο γκολ, ουσιαστικά τόνισε πως αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο είναι το ίδιο συμπέρασμα που είχε και ο προπονητής του δηλαδή η κατάκτηση της νίκης.

"Δεν με νοιάζει που πετυχαίνω γκολ. Το θέμα είναι να νικάμε για να πάρουμε τον τίτλο" τόνισε μετά το ματς στην ακριτική πόλη ο μεγάλος σταρ που δεν μπορεί ούτε στην τουαλέτα του αεροδρομίου να πάει μόνος του αφού όλοι θέλουν μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο.

Η δικαίωση και η αναζήτηση ενός "killer" και για άμυνα

Την ώρα που οι διοικούντες αναζητούν τον "killer" για την αμυντική γραμμή, τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει για την "γραμμή κρούσης" ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ως "killer" και αυτός πυροβολεί αδιακρίτως το τελευταίο διάστημα και την προσεχή Κυριακή θα κάνει μια παύση. Ο λόγος, η τιμωρία του με την συμπλήρωση καρτών στο ματς με τον Εργοτέλη και η επιλογή της απουσίας στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, αφού ακολουθούν Αρης και ΑΕΚ.

Παρόλο αυτά, ο Γάλλος σταρ έχει ήδη φτάσει τα γκολ που πέτυχε ο περσινός πρώτος σκόρερ του συλλόγου Δημήτρης Σαλπιγγίδης (τα 15) και μόλις που ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος.

Γεγονός που αποδεικνύει ότι η διοίκηση του συλλόγου πέτυχε διάνα με την απόκτησή ενός παίκτη κλάσης που δεν ήρθε για αρπαχτή αλλά για να προσφέρει στην νέα του ομάδα και ο ίδιος να προκαλέσει "θόρυβο" σε όσους δεν τον υπολόγιζαν.

Με τις εμφανίσεις του ο σταρ των "πράσινων" ήδη προκαλεί τα ΜΜΕ της πατρίδας του να πιέζουν καθημερινά τον τεχνικό των "τρικολόρ" Ντομενέκ, να τον συμπεριλάβει -και δικαιολογημένα- στις επιλογές του για το συγκρότημα της Γαλλίας στο Μουντιάλ του καλοκαιριού στην Νότιο Αφρική. Και αν συνεχίσει έτσι... το εισιτήριο είναι στα χέρια του.

Ζήτησαν τίτλο ενώ αυτοί είναι πρωταθλητές

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε μια σημαντική παράμετρο για το "τριφύλλι". Τους οπαδούς του που ήδη έχουν κατακτήσει την πρωτιά σε ότι αφορά την παρουσία τους στο πλευρό της ομάδας εντός και εκτός έδρας.

Οι "πράσινοι" γνωρίζουν ότι η προσπάθεια φέτος είναι μεγάλη και η συσπείρωση τους μαζί με την ομάδα πολύ σημαντική. "Το ταξίδι δεν σταματά" είχαν αναφέρει σ' ένα πανό τους οι οργανωμένοι και άπαντες γνωρίζουν πως το πρωτάθλημα έχει δρόμο, οπότε η στήριξή τους αναμένεται όσο ο στόχος δείχνει πιο όρατός να γίνει μεγαλύτερη.

"Πρωτάθλημα" και "Κύπελλο" απαίτησαν και πάλι οι φίλοι του "τριφυλλιού" που συνάντησαν την αποστολή στο αεροδρόμιο της Ξάνθης, πριν αναχωρήση για την Αθήνα και εκείνοι έδειξαν να το έχουν συνιδητοποιήσει κάνοντας σε κάθε ματς την δική τους προσπάθεια για να το καταφέρουν.

Τα γκολ της αναμέτρησης

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES