18 Οκτ 2009

FIFA και WADA για πιο «καθαρούς» αγώνες


Σε ένωση των δυνάμεών τους για την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ φαίνεται πως θα προχωρήσουν WADA και FIFA. Οι δύο παγκόσμιες ομοσπονδίες αποφάσισαν την από κοινού δράση για ένα πιο «καθαρό» μέλλον στα αθλητικά δρώμενα…

Το σχέδιο προβλέπει την εξέταση κορυφαίων ποδοσφαιριστών για χρήση απαγορευμένων ουσιών και όπως γνωστοποιεί μέσω των δηλώσεών του ο ιατρικός επικεφαλής της FIFA, Γίρι Ντβόρακ, οι δοκιμές ενδέχεται να ξεκινήσουν από τον επόμενο κιόλας μήνα. Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, καθώς και ο αντίστοιχος της WADA, Τζον Φέιχι, θα συναντηθούν μέσα στον Οκτώβριο προκειμένου να συζητήσουν λεπτομερέστερα το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τοποθετήσεις ανθρώπων των δύο ομοσπονδιών, το σχέδιο αυτό θα υποστηριχτεί από ποδοσφαιριστές των Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι. Η FIFA, ενθαρρύνει την εθελούσια συμμετοχή παικτών η οποία θα αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την «σκοτεινή» υπόθεση της φαρμακοδιέγερσης. Τα αποτελέσματα θα αναλύονται στα εργαστήρια της WADA, στην Λωζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES